Obchvat Otrokovic.

Obchvat Otrokovic. | foto: MAFRA

Obchvat Otrokovic postaví Eurovia, stavbu by měla dokončit v roce 2021

  • 32
Jihovýchodní část obchvatu Otrokovic postaví za 709 milionů korun stavební společnost Eurovia CS. Smlouvu na stavbu zhruba tří kilometrů dálnice D55 s ní podepsalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v úterý 14. srpna. Výsledná cena je tak o 66 milionů lacinější, než byla nabídka druhého uchazeče v pořadí, společnosti Strabag.

K dostavbě obchvatu Otrokovic zbývá dokončit jeho jihovýchodní část, severovýchodní úsek se podařilo zprovoznit už v roce 2006. Stavba, kterou vláda zařadila mezi prioritní dopravní projekty, by měla by měla být podle odhadu hotová v roce 2021. Obchvat má ulevit městu od tranzitní kamionové dopravy.

Zájem o dostavbu jihovýchodního obchvatu města projevilo devět společností a sdružení. Původní plány počítaly se zahájením výstavby už letos v létě, nyní se  zdá, že na ní mohou vyjet bagry v průběhu září. 

Na rozdíl od jiných významných dopravních projektů ji totiž nekomplikují spory s majiteli pozemků. Poslední chybějící se státu podařilo vykoupit letos v dubnu. Z Otrokovic má dálnice D55 v budoucnu pokračovat dále směrem na Staré Město u Uherského Hradiště a Břeclav.