Jednotky budou mít nový design, černo-žluté barvy se však společnost nadále...

Jednotky budou mít nový design, černo-žluté barvy se však společnost nadále drží. | foto: Leo Express

Nové vlaky Leo Express hledají jméno. Jezdit začnou koncem příštího roku

  • 154
Soukromý dopravce odtajnil začátkem měsíce design nových elektrických vlaků z Číny. O jménech tří jednotek, které do Česka dorazí v druhé polovině tohoto roku, mohou do 14. července rozhodovat sami cestující. Vlaky by měly začít na tratích fungovat koncem příštího roku.

„Design nových souprav, který pochází přímo z dílny Leo Express a českých dodavatelů, je ušit na míru potřebám našich cestujících. A právě proto oni samotní rozhodnou i o jejich jméně,“ uvedl v tiskové zprávě Peter Köhler, ředitel Leo Express.

Vybraná jména zveřejní společnost v průběhu srpna. Výherce získá poukaz na 10 tisíc „leo korun“, které může využít na cestování s vlaky, autobusy a minibusy společnosti. Navrhovat jména vlaků mohou členové věrnostního programu Smile Club do neděle 14. července. 

Jednotky budou mít nový design, černo-žluté barvy se však společnost nadále drží. Vlaky byly vyrobeny v dílnách největšího vlakového výrobce na světě společnosti CRRC v Číně.

Celková investice za tři elektrické soupravy a opci na dalších 30 jednotek je pět miliard korun. Na realizaci spolupracovala česká designérská studia a další čeští i evropští dodavatelé.