Airbus A380 společnosti Emirates

Airbus A380 společnosti Emirates | foto: Emirates

Emirates pozastaví druhou linku do Prahy, obnovit by se měla v červnu

  • 4
Společnost Emirates pozastaví lety mezi Prahou a Dubají. Od 6. listopadu skončí lety s označením EK138 (Praha–Dubaj) a EK137 (Dubaj–Praha). Jedná se druhou linku firmy, která do Prahy létá. Linka bude po dokončení oprav na dubajském letišti znovu otevřena, oznámila společnost ve čtvrtek.

KVÍZ: Kolik lidí má fóbii z létání a které aerolinky mají v logu ptáka?

Dokončení rekonstrukce letiště a tedy i znovuotevření linky se plánuje na začátek června příštího roku. Pasažéři, kteří si na dotčených letech již rezervovali místo, mají podle vyjádření společnosti kontaktovat buď cestovní kancelář, přes kterou rezervaci provedli, a nebo přímo Emirates.

Na této lince létá Beoing 777-300ER.

„Česká republika pro nás zůstává důležitou destinací pro obchodní i volnočasové aktivity a i nadále budeme poskytovat naše služby na denním letu s letounem A380 mezi Prahou a Dubají,“ stojí v prohlášení firmy. Tyto lety nesou označení EK139 a EK140.

S informací bylo předem seznámeno vedení pražského letiště. „Můžeme potvrdit, že nás letecká společnost Emirates informovala o dočasném omezení provozu jedné ze dvou denních linek z Prahy do Dubaje,“ řekl iDNES.cz Roman Pacvoň, tiskový mluvčí Letiště Praha.