Diskuze

Antimonopolní úřad pozastavil tendry na stavbu dvou úseků D3

Antimonopolní úřad pozastavil tendry Ředitelství silnic a dálnic na stavbu dvou úseků D3 mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Budějovicemi. ŘSD tak nemůže uzavřít smlouvu s vítěznou stavební firmou Skanska.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem pro metodu cukru a biče ať už jednou tyto nekonečné soudy a odvolání skončí. Firma/občan/sdružení se odvolá - pokud vyhraje - druhá strana (úřad, ŘSD apod) jim zaplatí jako pokutu hodnotu zakázky (v ceně vítězné nabídky) a kompetentní úředníci skončí v daném úřadě + zaplatí poměrnou část státu (nám občanům do rozpočtu) jako pokutu za mizernou práci. Pokud ale odvolání prohrají, tak ten kdo se odvolal zaplatí veškeré náklady a kompenzace, za zpoždění, prodražení, inflaci, škody třetím stranám - občanům např. za to, že jezdí delší dobu po staré silnici atd. Pokud nezaplatí, veškerý majetek propadá státu a bude použit na výplatu výše zmíněného.

1 0
možnosti

myšlenka pěkná, přesto nereálná.

Jak by se určovala kompenzace za ježdění po staré silnici ?

0 0
možnosti
VH

Eurovia chtěla postavit další tankodron u Budějovic? Snad už raději ne. Stačí ten u Ostravy

2 0
možnosti
ZV

Ted se se spol Eurovia chteji soudit i Klimkovice, kterym postavili kanalizaci, do ktere tece...

Dalnice u Ostravy snad doted neni reklamovana...

No nekupte to :-D u takove firmy bych si ani kolo neoprela...

0 0
možnosti
JH

Když byly prachy, firmy stavěly draze a navzájem si neškodily. Sice dálnice příbývaly, ale akonec to odnesl to občan na daních. Dneska prachy nejsou, tak se firmy neustále odvolávají a odnese to kdo? No zas občan. Nemá po čem jezdit. Navíc každé odvolání, stížnost stojí občana zas nemalé peníze. Užasný to stát ;-(

3 1
možnosti

dálnice sice přibývaly, ale kvalita byla tomu odpovídající. Jen se fakturovalo a nic se nekontrolovalo

1 0
možnosti