Diskuze

PŘEHLEDNĚ: Jaká nejzásadnější opatření úsporného balíku jdou do sněmovny?

Vláda ve středu schválila konsolidační balíček, který zahrnuje desítky změn. Ty mají pomoci dostat napjatý státní rozpočet do lepší formy a veřejné finance poslat na udržitelnější trajektorii. Redakce iDNES.cz sepsala, jaká nejzásadnější opatření putují ke schválení poslancům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Takže když něčím ochutíte mléko, zůstane to stále ve snížené sazbě. Když něčím ochutíte vodu, je to rázem ve vyšší sazbě. Logika pana ministra a celé vlády je vskutku podivná. Nehledě na nepochopitelnou nulovou daň z knih. Asi je to extrémně životně nutná potřeba, bez které bychom všichni do druhého den pomřeli.

1 0
možnosti
JO

J53i45ř65í 68O34p62l18t

29. 6. 2023 3:09

existence 2 sazeb dph a různá výše daně v závislosti na výši příjmu jsou zcela jistě diskriminační, v rozporu s obecným principem rovnosti. stát měl zdanit bankovní transakce a nestarat se o výši příjmu lidí a firem. ti, kteří kupují a prodávají víc a dráž by zaplatili na daních víc, aniž by je diskriminoval, a z častěji prodávaného zboží a služeb by stát měl víc peněz, aniž by je diskriminoval. místo reformy daňového systému pokračují v nefunkčním, diskriminačním a zastaralém systému, který už nemá žádnou budoucnost. od zabývání se výše příjmů musí daňový systém přejít k danění toků peněz a o výši příjmů se přestat zajímat.

2 0
možnosti
OU
AK

Osobne se mi nelibi, to ze vsechno novinky budou pravidelne kazdy rok valorizovany o inflaci. Nevim jak Vam, ale nejsem si jisty, ze kazdemu bude zamestnavatel pridavat minimalne inflaci kazdy rok, aby to clovek pokryl. Za par let se muze stat, ze to zacne byt docela velka procentualni polozka v rozpoctu. Ktera pekne poroste kazdy rok. Slozene uroceni funguje..... za 20 let pri prumerne 3% inflaci to bude uz + 100% jen diky valorizaci. Pri 5% inflaci prumerne jste uz na +180%. A to bude u Vseho.

4 0
možnosti
DB

Přesně tak. Je naprostá nehoráznost, že si pravicová vláda dovolí něco ze zákona valorizovat o inflaci. Mělo by to být při nejhorším o nárůst mediánové mzdy v nestátním sektoru, aby průměrná zátěž v jednotlivých letech zůstávala stejná.

1 0
možnosti
LD

A co zaměstnat ty co nedělají, nikde nendou sehnat lidi, tak podpora 3 měsíce a šmitec. A barevní do práce všici jak za komárů

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti
MT

A kde jsou zminovane uspory?

7 0
možnosti
DR

Takže zvýšení daní...Tohle není vůbec pravicová vláda

12 0
možnosti
Foto

O tom, že by si snížili platy, opět ani slovo...,

12 0
možnosti
JN

J89a12n 33N50o49v43á28k

28. 6. 2023 19:22

Je treba prisnosti na poddane. Jinak by si moc vyskakovali.

Ale ted vazne.... proc nezavedou valecnou dan? Takovych 30 procent z prijmu nad 20 tis by nikoho nezabilo.

1 7
možnosti
PJ

P60a78v74e44l 39J65a92n46k25ů

28. 6. 2023 19:11

Všude čtu jen zvýší se daň, upraví se daň ... Nikde nečtu ušetříme tam, ušetříme na tom ....

17 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti
VF

Typická pravicová reforma ala ODS. Kdo čekal něco jiného. Aneb úspory v byrokracii a legislativních nesmyslech se nehledají. Prostě vybereme víc peněz a jedeme dál.

13 0
možnosti