Diskuze

Zadlužování má krotit finanční ústava, výše dluhu ovlivní plat politiků

České vlády by mohly být do budoucna vázány limitem, přes nějž by nesměl přerůst veřejný dluh. Počítá s tím návrh ústavního zákona o rozpočtové odpovědnosti, na který ve středu kývl kabinet Petra Nečase. Pro schválení takzvané finanční ústavy bude vláda potřebovat dohodu s opozicí. V případě zvyšování dluhu by to měli pocítit i politici na svém platu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jihonzic

12. 10. 2012 9:36
Hodnotit kvalitu vlády jen podle schodku je zavádějící.

Vláda, která šetří a je schopna udělat vyrovnaný rozpočet, ale za cenu totálního hospodářského poklesu, odchodu mnoha firem a vysoké nezaměstnanosti, zadlužení obyvatelstva jako takového a vysoké inflace a daní, nepovažuji za vládu úspěšnou. Ano, vyrovnaný rozpočet je třeba, ale musí se začít tzv. od píky, tedy výrazně snížit ten neskutečně prožraný státní aparát a stovky úřadů zbytečných a k ničemu, které se na něm přiživují a místo užitku dělajících vícn škod. Daně je nutné zvyšovat, ale jen tak, aby to vedlo k většímu výběru a ne naopak únikum a poklesu spotřeby. No a pokud zvýšit DPH, tak ne každý rok a o nejasnou sumu do poslední chvíle. Měli nechat tu sumu 17,5 procenta, na které se dávno dohodli a už do toho nešťourat. Jednotná DPH sice není asi úplně spravedlivá, ale zase mi přijde lepší než pořád měnit dvě sazby. Hlavně dvě sazby vedou k daňovým únikům. No a tak i spotřební daň atd. No a platy politiků by měli být vázány na jejich práci (docházku, ....).

0 0
možnosti
PN

pavel.n

12. 10. 2012 9:29
Kalouskova pomsta .......

Kalouskovi je jasné , že ve vrcholné politice končí a tak ještě znepříjemní život svým nástupcům ......... znáte někdo jméno pro takového škůdce ???

0 0
možnosti
J

jihonzic

12. 10. 2012 9:30
Re: Kalouskova pomsta .......

No mám obavy, že plno lidí je schopno toho Kalouska zase zvolit. On je totiž tak ohebný, že je schopen jít od KSČM až pod DSSS, hlavně aby měl korýtko.!!

0 0
možnosti
J

jihonzic

12. 10. 2012 9:29
Kalousek se chce před volbami zalíbit, přitom mu smrdí od h.

Vláda současná zatím nic nedokázala, její reformy jsou nekvalitní paskvily, které nadělaly víc škod než užitku a opatření na snížení schodku jsou kontraproduktivní a demotivují lidi i firmy. Takže ve výsledku vláda tzv. rozpočtové zodpovědnosti se stala vládou totálně nezodpovědnou, za níž není týdne, kdy by nebyla objevena nějaká chyba, kauza či tunel. Ano, dříve toho bylo plno a mlčelo se o tom, ale ani nyní se nevyšetřuje zdaleka vše, co by mělo, jen se hraje divadýlko, co se vyšetřovat smí a co ne a jak to celé musí probíhat a kdo se očistí a kdo ne a lidi to baští i s navijákem. Volby zase jsou tradiční brainwashing párek, balónek, pivo a nedopadnou jinak, než je zvykem.!!

0 0
možnosti
J

jihonzic

12. 10. 2012 9:25
No za chyby by se mělo platit a to i pro politiky.

Takže určitě něco takového by tam mělo být už dávno.!!

0 0
možnosti
F

furtspolu

11. 10. 2012 17:51
Osobně bych jim platy....

pořádně snížil. Hlavně poslancům a senatorům. Platy mají královské , další výhody a ještě jim to nestačí na jejich rozmařilý "život". Ještě si "přivydělávají" od různých lobistů .Pak se nedivme , že na nás voliče kálí a jdou jim

v zákonech na ruku na , které pak doplácíme .  Na přl FTVoltaika. Je to stejná banda od prava do leva a nebo opačně. Je zajímají jen prašule , prašule a opravdu prašule . Zářné přiklady : Palas, Ambrozek a další.  ;-ORv

0 0
možnosti
SK

Smilodont

11. 10. 2012 12:10
Plat ovlivnit může - příjem rozhodně NE.

0 0
možnosti
Z

zruseny4x

11. 10. 2012 8:02
Platy politiků nejsou problém

Větším problémem jsou jeich ostatní příjmy. A ty žádná finanční ústava nezkrotí.

3 0
možnosti
FL

ODS čstější než Standův kříšťál

10. 10. 2012 23:16
přijde mi to zbytečně složité

zkrátka rozpočet musí být hned další rok na 0 a vlak přes to nejde, vyjimka by byla jen v případě přírodních katastrof - a to do výdajů musí být započtena i obsluha dluhu již existujícícho !!

0 0
možnosti
PB

oracle29

10. 10. 2012 21:14
V pořádku, akorát že to tu mlo být dávno

plánují už třetí rozpočet a mají pořád sekeru přes 100 miliard

2 0
možnosti
PB

oracle29

10. 10. 2012 21:14
Re: V pořádku, akorát že to tu mlo být dávno

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
P

pakostič

10. 10. 2012 18:05
myslím, že by vám Nečasi a Kalousku

stačilo, kdybyste se informovali, jak to dělali komunisté. Ti žádný dluh neměli. Ale vy ne, stále jen vymýšlíte další a další prasečiny

0 0
možnosti
MK

Bob-an

10. 10. 2012 18:29
Re: myslím, že by vám Nečasi a Kalousku

No ono kdyz mas vladu jedne strany a ovladas media tak se leccos dela mnohem jendoduseji....

2 0
možnosti