Diskuze

Globus naděluje „hodinu ticha“, v nákupní špičce Rolničky neuslyšíte

Prosincové nákupy doprovází v obchodech i nepřetržité série koled a vánočních melodií, kterými se prodejci snaží povzbudit chuť k utrácení. Stereotypní opakování adventních šlágrů teď však někteří z nich zkoušejí narušit – a přilákat zákazníky naopak na chvíli klidu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Globus mám bohužel poměrně dost z ruky. :-/ Nezbývá tedy, než nákup jinde odbýt v co nejkratší době, nebo mít v uších sluchátka s vlastní hudbou.

Přijde mi, že se všechny obchody, televize, rádia apod. snaží udělat co nejpohodovější vánoční atmosféru, ale bohužel to přehání a podle diskuze evidentně nejsem sama, komu to leze na nervy.

0 0
možnosti
IP

Škoda jen, že Globus má velmi malou prodejní síť. Naštěstí u nás (Liberec) jej máme. Nedovedu si představit, kam jinam bychom chodili, kdyby tady nebyl Globus. Možná do Německa, ale i tam v chování pochytili dost negativ od ČR.

Co se týče "hudby" (=kraválu), tedy nejen koled v závěru roku, nechal bych v tomto prostředí pracovat managment, ne hodinu, ne den, ale trochu déle, aby si uvědomili, jaký je to opruz se soustředit na to, aby kasa večer sedla.

V minulosti mi po nákupu v CaA dorazil jakýsi dotazník, ve kterém jsem měl sdělit postřehy ohledně nákupu a jednou z otázek byla i spokojenost s kvalitou prodejního prostředí. Tak jsem jim tam napsal, že mi vadila hlasitá hudba; následující den volali, co jako proč a jak. Tak jsem jim vysvětlil, že hlasitá hudba, jejíž výběr nemusí být pro každého zákazníka ten pravý, někoho možná (na základě "vědeckých" výzkumů) přitahuje k utrácení, někoho z obchodu naopak vyhání. No prý že jí o stupeň uberou. Určitě záleží na momentálním náladovém rozpoložení zákazníka, kdy někdo v určitý moment možná opravdu koupí něco, co vlastně nepotřebuje a někdy jindy by možná rozšlapal reproduktor, když slyší jinak svůj velmi oblíbený song.

Co se týče třeba Penny rádia a podobných, uvítal bych spíše, kdyby recitovali, jaké akční zboží je zrovna vyprodáno a kdy zas bude volně (= bez přídělového systému) ke koupi, ušetřili by nám dost času při hledání nedohledatelného zboží. To naštěstí neplatí o Globusu, kde je akčního zboží dost pro všechny po celou dobu trvání akce (a to i pro Vietnamce kupující akční zboží téměř na palety).

Ještě bych uvítal, až se obchodní řetězce budou prezentovat tím, že mají na státní svátek opravdu zavřeno i ve dny, kdy to zákon nenařizuje. Myslím si, že to v minulosti zkusili v Penny, ale nwm s jakým výsledkem, možná některé ovce protestovaly, tak to nezopakovali. Jak to dělají ve vyspělých státech Německo, Rakousko, kde mají bez pardonu všechny "normální" obchody zavřeno nejen každý státní svátek, ale i v neděli!?

0 0
možnosti
JR

Před vánoci budu zase prodávat 15 dní ve stánku v Galerii Harfa od 9 do 21 hodin. Takže ty stejné koledy hrané dvakrát za hodinu uslyším za tu dobu 360x.

0 0
možnosti
RH

Waw kvitujem, idem tam.... R^

1 0
možnosti
JC

J23a28n 12C71h29o43d80u32r19a

29. 11. 2019 14:39

Globus je dlouhodobe spicka. Misto hodiny bych navrhoval den. Tak se lip pozna, jestli na to lide slysi.

3 0
možnosti
ON

Mohli by to všude komplet vypnout od 20 hod večer... to chodím zrovna nakupovat :-)

Myslím, že uhlíková stopa by se výrazně snížila, Gréťu by to určitě potěšilo.

1 0
možnosti
VP

Globus - tam je svět ještě v pořádku :-)R^

4 0
možnosti
LM

Já moc nechápu, že třeba v Penny Marketu dělají nějaké rádoby rádio... Vždyť člověk tam chodí nakupovat a ne za kulturním zážitkem. Za mě osobně nejvíc vede, když je v obchodě klid, bez muziky...

7 0
možnosti
PV

Mě by zajímalo jakej to má smysl obecně, v kšeftech opruzovat s koledama. Je to fakt naprostý peklo.

13 0
možnosti