Vinium Hockeyland

Vinium Hockeyland

Úspěchy se v Turíně budou slavit moravským vínem

  • 1
Do začátku zimních olympijských her v italském Turíně zbývají jen hodiny. Na první úspěchy si sice budou muset sportovci i jejich fanoušci ještě počkat, ale už teď mohou vsadit na jednu jistotu. Oslavovat totiž budou moci českým pivem a moravským vínem.

Ve městě, které se proslavilo tím, že se tady před mnoha lety narodil král aperitivů vermut, bude možné si objednávat nejen vyhlášená italská vína, ale bude možné sáhnout po několika odrůdách pocházejících z moravských Velkých Pavlovic.

Kolekci vín ze společnosti Vinium Velké Pavlovice si totiž vybrala společnost Hockeyland, která je oficiálním dodavatelem cateringu pro nadcházející zimní olympijské hry.

"Je to pro nás mimořádný úspěch. Vítězství v tvrdé konkurenci renomovaných českých i zahraničních výrobců je důkazem, že naše vína patří nejen k české,  ale i světové špičce." říká generální ředitel společnosti Pavel Stefanovič.

"Budeme všichni držet pěsti, aby to byli naši hokejisté, kterým se bude našimi víny připíjet ke zlatu z olympiády."

Sklenku moravského vína si tak budou moc diváci vychutnat nejen během hokejových utkání, ale i například při krasobruslení nebo rychlostním bruslení.

Společnost Hockeyland si z velkopavlovické nabídky vybrala celkem devět druhů vín. Konkrétně se na ZOH bude nalévat Veltlínské zelené, Zweigeltrebe rosé a Cabernet Moravia z kolekce VINIUM Exclusive. Tato vína byla dokonce vyrobena speciálně pro tento účel.

Dále pak kolekce mladých vín Svatomartinské 2005 a Frankovka 2000 a Chardonnay, pozdní sběr 2003 z kolekce vín VINIUM Moravská galerie a ledové víno Veltlínské zelené 2004.

"Mimo vín z kolekce Exclusive, která byla našimi sklepmistry vyrobena speciálně pro ZOH, jsou všechna ostatní ve standardní nabídce," dodává Pavel Stefanovič.

Pro výjimečné akce připravují vinaři speciální kolekce čím dále častěji. Jednou z nejpozoruhodnějších sběratelských kuriozit bude zřejmě za pár let víno, které před rokem bylo k mání na bratislavském setkání prezidentů Georgie Bushe a Vladimira Putina. více ZDE

V Turíně samozřejmě také poteče proudem Plzeňský Prazdroj, který je jedním z oficiálních partnerů českého olympijského týmu.