Diskuze

Stát by neměl měnit podmínky pro současné důchodce, zmínila asociace

Novelu zákona, která navrhuje úpravy III. penzijního pilíře, schválila vláda v polovině června. Asociace penzijních společností se vyjadřuje k novele rozpačitě. Některé parametry hodnotí pozitivně, jiné negativně a některé neutrálně. Zásadní připomínkou je odebrání státního příspěvku stávajícím důchodcům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J13a44n 72K40a11š39í44k

22. 6. 2023 16:44

a nejvíc to vadí důchodovým spořitelnám a to že přijdou o zisk bez práce

0 0
možnosti
PN

Spis to bude fakt mela na dluhopisovem trhu. Jestli to všichni důchodci okamžitě zruší, tak to budou stovky miliard vrhnute na trh

1 0
možnosti
MG

6000 měsíčně za 20 let dá tak akorát na bochnik chleba jednou týdně.

0 0
možnosti
PN

Neprehanejte. To by musela být průměrná inflace 20% celých 20 let

0 0
možnosti
PN

Pokud je někdo v důchodu, nemá mít podporu spoření na duchod. Ten náš stát je neskutecne rozdavačnej. Podpora ano, ale jen dokud pracujete.

1 1
možnosti
MG

Problém je, že to takto vláda nastavila už před asi 30 lety a nikdo z poslanců se za tu dobu neozval, že se mu to nelíbí.

0 0
možnosti
Foto

Svoje peníze ukládat nebudu, tři stovky jsem byl ještě ochotný odepsat, pět set už nedám. Jen nutnou stovku a můžete si , víte co? Gembleřit se svojí budoucností nebudu, ve smyslu možná to vyjde? Jediné co má smysl,je příspěvek od zaměstnavatele.

2 1
možnosti
Foto

Já si posílám 3000 Kč/měsíc a od ledna si to zvednu na 5700 Kč/měsíc. Od státu dostanu 11 000 Kč/rok.

2 0
možnosti
JB

Zhodnocení 5% p.a. při 15% inflaci je pořád znehodnocení o 10%.

No a po spoření 25 let mít k dispozici 6000 - v době, kdy průměrný plat bude 80 tisíc a důchod 40000 je dost smutné.

Kdysi jsem si uzavřel důchodové připojištění (v 90tých letech), kdy jsem měl brát 900,- měsíčně a to při tehdejším platu cca 3500 vypadalo nádherně. Dnes 900 nestačí ani na jedno posezení v restauraci s večeří pro dva.

3 1
možnosti
Foto

A ona snad bude průměrná inflace během 25 let těch 15 %?

2 0
možnosti
ZK

Lepší nadpis článku by byl, že Důchodové pilíře jsou v inflační společnosti k smíchu. Chce se mi plakat, když vidím přestárlé důchodce jak jsou hrdí na své celoživotní úspory v bance, kde je přeci mají úročené. Když jim řeknete něco o inflaci, označí vás za bankovního šmejda. Peníze tam přeci mají, nikdo jim je nebere, že si za ně za chvíli koupí akorát krabičku sardinek, to nedokáží pochopit. A z toho banky krásně žijí.

3 0
možnosti
MS

No jo, ale zase pořád lepší, než ty peníze mít ve slamníku, že. A investice, které by skutečně nesly o něco více, než úrok v bance, jsou pro důchodce většinou již mimo realitu.

0 0
možnosti
MV

U starších klientů, kteří využívají penzijko, se musí najít nějaký kompromis. Např. noví účastníci budou bez státní podpory (od 1.7.), současní max. 5 let, případně do splnění podmínky 60 měsíců. Ukončit podporu těm, kteří smlouvy uzavřeli před 1 či 2 lety, mi připadá moc hrrr. Prostě po splnění 60 měsíců už nebudou mít nárok.

1 1
možnosti
PN

Proc? Důchodce nama co spořit. Ma utrácet nasporene a podporovat ekonomiku

0 1
možnosti