Diskuze

Schillerová navrhuje schodek 390 miliard, počítá v něm s vyššími důchody

Ministerstvo financí navrhlo na příští rok státní rozpočet se schodkem 390 miliard korun. Návrh podle vyjádření ministryně financí Aleny Schillerové počítá už s dodatečným navýšením penzí o 300 korun měsíčně, které dnes schválil kabinet.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Seberte bývalým policajtům a podobným jejich nezasloužené výsluhy a bude pro ostatní, potřebnější peněz dost....

0 0
možnosti
RK

„Nastavené tempo konsolidace o 110 miliard za jediný rok je sice značné..."

Cože? Jaké tempo konsolidace? Vždyť tvrdili, že za všechno může covid. Příští rok už s covidem nepočítají, tak by se měli vrátit k vyrovnaným rozpočtům, ne?

0 0
možnosti
PD

Potíž ČR je že není schopna ekonomicky růst, 3-4% která se optimisticky čekají jsou nic. Pokud bychom rostli jako Čína o 18%, deficit by byl 0. Příčinou naší stagnace je přílišný socialismus, kdy ten kdo dělá o 50% víc si vydělá o 10% víc a to lidi demotivuje, je to problém celé EU.

0 0
možnosti
MS

je to o 110 mld míň než rok předtím

0 0
možnosti
RV

Já bych osobně navrhoval vyrovnaný rozpočet, nejlépe s mírným přebytkem. Však je co škrtat. třeba vyházet půlku stítních pijavic......

0 0
možnosti
Foto

Většina "státních pijavic" jsou učitelé a platy zaměstnanců státu celkově v roce 21 tvořily jen asi 8% výdajů, pro srovnání například jen úrok ze státního dluhu tvořil asi 3%.

0 0
možnosti
JK

J88a45n 40K25o11l17a76r

1. 6. 2021 10:01

Jen to obhospodarovani dluhu bude za chvili silena palka ...

0 0
možnosti
AK

Zlatej Sobotka, ten když se rozšoupl tak to bylo jen 100 mld.

Zlatej Kalousek, za něho to bylo jen 100 mld a ještě v době krize.

0 0
možnosti
PN

Sobotka ty schodky dělal v době 5% růstu HDP, Schillerová v době největší zdravotnické krize, kdy jsou v mínusu všechny rozpočty v EU. Naprosto nesrovnatelné.

1 1
možnosti
RK

Jo kdyz udelal sekeru Kalousek to se to Buresovi kritizovalo. Ted ho s prehledem prekonal. Hlavne, ze jsou Smart Wings zachranene :D.

0 0
možnosti
KS

P. ministrine Schillerova uz by nemela na pristi rok nic navrhovat.

1 0
možnosti
RK

Pani ministrine ma uzasny plan jak z toho ven kazdy rok chce snizit schodek o 30 miliard. To Vas neuklidnuje?

0 0
možnosti
PB

Tak velký dík, kobližníci, za zdevastovanou zemi. A kde jsou vaše fanatické kecy teď? Naletěli jste největšímu podvodníkovi všech dob a nemáte ani ten ždibec morálky, abyste ostatním za to omluvili. Hrozné kreatury, fakt.

6 0
možnosti
MS

jaká zdevastovaná země? navzdory krizi a rok zavřeným hospodám a kinům je stále nezaměstnanost skoro nulová, a důchody a min. mzda rostou a odhad hdp na příští rok je přes 3%.

0 1
možnosti