Diskuze

Co Češi tolik nekupují. CD a DVD už jsou mrtvá i pro statistiky

Statistici udělali pořádek ve spotřebním koši a vyhodili, co už Češi tolik nekupují. Přestali tak sledovat ceny přehrávače blu-ray disků nebo nenahraných cédéček a dévédéček. Naopak nově zařadili mezi hojně prodávané výrobky paměťovou kartu prodávanou v internetových obchodech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dvouvrstvé nepopsané DVD se prodávaly v 10 kusovém balení za 2 Eura, v Kauflandu v Markt Schwaben. Jako konzerva mých fotek a starých písemností vhodné. USB- Sticky mám už dva defektní. Nabízejí se také zfalšované, stojí na nich třeba 64 GB, ale jsou jenom 16 GB.

Hromadí se mi mechanické stroje, VHS videofon , 2 HiFi magnetofony Philips, DVD-Player Philips, mini-CD-player, gramofon Dual, jednou to budou hledat sběratelé a muzea. Chleba to zatím nežere.

0 0
možnosti

J48a19n 42V34e97r50n58e27r

23. 2. 2018 18:54

já si počkám, až bude video na vinylu

0 0
možnosti

J39a62n 45V98e73r27n49e74r

23. 2. 2018 18:43

takže se jedná o prázdná media, apsoň to dejte do titulku, spisálci

0 0
možnosti

K55a93r27e22l 28D24r59d16a

23. 2. 2018 17:46

Hele Čechura, co tu svojí sprostotu občas okomentovat?

0 0
možnosti

K69a80r95e70l 75D70r97d75a

23. 2. 2018 13:37

Zabředl jsem mezi texty o Hi-Fi a ořezávání dynamického rozsahu hudby, kdy hudba ztrácí vlastnosti hudby a stává se jen bolehlavem, zvukovou kulisou a zdrojem agresivity.

V době, kdy začala první CD konečně začala honba za kvalitou audia. A ta zase v režii většiny posluchačů rychle skončila. Je to jak volba Zemana. Vyhrála nekvalita a sprostota.

V praxi nastoupily MP3, mobily, autorádia, sluchátka do MHD, FM rádia... všude se dnes žádá přehnaná hlasitost. Na současných CD se to dělá tak, že se signál přebudí a tím ořeže a zkreslí. Stejně pak vypadají MP3. To samé řve z rádia. Rádia se předhání, které řve nejvíc, protože to má nejvíc posluchačů.

V zásadě nemá cenu kupovat nahraná audio CD, protože je na nich hudba příšerně zkreslená a ořezaná. Větší hudební kvalitu mají audiokazety z 80. let. MP3 dnes ořezávají hudbu z principu. Dnes koupíte CD, kde je navíc audio ořezané jak kdyby šlo o MP3... Máte vysolit velkou cenu za nic, kvalita nikde.

Takže elektronika jde dopředu, ale konzumní hudba je právě totálně našrot. Současné audio nemá jako hudba cenu ani pětníku a platíme za to desetitisíce. ;-)

0 5
možnosti

A jak to souvisi s clankem o vyrazeni prazdnych cd a dvd ze spotrebniho kose?8-o

1 0
možnosti

Jedna věc je jistá - ze spotřebního koše jen tak nezmizí pivo ;-D

3 0
možnosti

Vlastní zkušenost s využitím záloh na různé typy médií vzhledem k jejich spolehlivosti:

Závady CD a DVD se zjistí okamžitě po záloze, v případě vadného kusu se záloha provede na nový kus. Zpětnou kontrolou zálohovacím programem jde ověřit, zda je záloha bez chyb a při optimálním uskladnění vydrží dlouhá léta. Zatím jsem se nesetkal s tím, že by data na několik let starých optických médiích byla poškozena, nebo nečitelná. Takže CD a DVD R^

U paměťové karty jsem selhávku zažil jen jednou při pokusu o její naformátování, což byla ovšem má chyba, jinak také bez chyb, včetně dat na kartách, odložených několik let bez používání, tudíž stejně jako CD a DVD R^

Externí HDD používám sice jen pár let, ale za tu dobu proběhly selhávky 2, ačkoli jednalo se o stejného výrobce i stejný typ disku (aData) Rv

Flashky už nekupuji ani nepoužívám, protože tam těch selhávek bylo tolik, že jsem o ně definitivně ztratil zájem RvRv

0 9
možnosti

Váš příspěvek je dokonalá ukázka toho, jak vlastní chabá zkušenost může vytvořit naprosto mylný názor uživatele.

1. Paměťové karty a flashky jsou víceméně to samé. Formátování jim nevadí a poruchovost je relativně malá, ale když k tomu dojde, je to prakticky vždy konec všech dat.

2. Zrovna ADATA je pověstná velkou poruchovostí. Navíc ADATA není vvýrobce HDD. Ta dělá jen krabičky a uvnitř je disk od "nějakého" výrobce, který zrovna nabídne levnější cenu. U HDD velmi záleží, jak se k němu chováte. Takže třeba taky na konstrukci krabičky, jak dokáže disk uchladit a ochránit před nárazy.

Krom toho u externích disků dosti často odejde jen řadič. Nikoliv HDD.

3. CD a DVD jsou dlouhodobě nejméně spolehlivá média, když nepočítáme staré diskety, které snad už nikdo nepoužívá. Váš první odstavec o CD, DVD je nesmysl. Chyby u těchto nosičů se projevují právě s časem a jsou velmi záludné. Na chybu totiž přijdete až v okamžiku, kdy chcete data použít. Do té doby se CD, DVD tváří, že je naprosto v pořádku. Čím déle vám disk někde leží, tím hůře. Pokud nepoužíváte LongLife nosiče, máte asi 80% jistotu, že o data do 10 let přijdete. Navíc také hodně záleží na mechanice, jaká disk vypálila a která pak data čte. Přitom mechaniky odchází zhruba do 5 let. Osobně jsem viděl nečitelných, nebo jen částečně čitelných CD, DVD tolik, že už to ani nepočítám.

5 0
možnosti

J49i79r49i 38G84a39z94d20a

23. 2. 2018 9:00

Strasna degradace kvality zvuku...jsem rád , že používán stále CD a Blu-Ray, případně vinyl

4 1
možnosti

no ubral bych na tom, ze je to kos nejoblibenejsi a nejkupovanejsich veci a sluzeb ... je to kos pokriveny tim co se statistickemu uradu hodi pro umele snizovani inflace ... jsou tam ty nejlevnejsi zastupci produktu a sluzeb a je to prumerovane na republiku ... k cemu vam je, ze inflace v CR je 2%, kdyz zijete v Praze, kde jste na tom realne o hodne hur???? ...

0 5
možnosti

Jako ze byste chtel vyhlasovat inflaci zvlast po krajich, nebo dokonce okresech?8-o

Jinak statistikum je uplne jedno jaka je inflace, nemaji duvod ji umele snizovat... stejne tak CNB nema sebemensi duvod umele pokrivovat inflaci...

2 0
možnosti

U DVD se tomu nedivim. Kvalita je na dnesni pomery hrozna. Blu-ray pak zabila podle me celkem vysoka cena nosicu i prehravacu.

9 0
možnosti

Blu-ray vyřadili, a přitom mi zrovna s příchodem UHD u televizí začíná Blu-ray dávat smysl. Cena přehrávače je to poslední (nějakých 1600? úplná prkotina), ale šílené jsou ceny obsahu. K čemu je mi levný přehrávač,když na něm nemám co přehrát?

0 0
možnosti