Diskuze

Česko může odnést nová pravidla pro zemědělce nejhůř, kritizuje svaz

Do unijních návrhů podoby společné zemědělské politiky se pustily dvě největší stavovské organizace. „Jestliže můžeme označit zemi, která to pravděpodobně prohraje, tak to bude bezpochyby Česká republika,“ varuje šéf Zemědělského svazu Martin Pýcha před pozicí, kterou zastává Evropský parlament.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Kvůli komunistům máme plno zemědělských družstev v současnosti zprivatizovaných, které obhospodařují velké pozemky, kterých se zastropování dotkne. ( Tohle je specifikum kupodivu hlavně ČR a Slovenska )

Opozice stále a stále upozorňuje na tento problém skrze Agrofert a tak tlačí a talčí na omezení.

Pokud má ČR největší farmy v EU, tak omezením těchto plateb se sice omezí peníze Agrofertu ( o co jde opozici ), ale také všem a suma, která půjde do ČR bude daleko nižší.

Tedy místo třeba 30 miliard, dostaneme třeba pouze 10 miliard, a Agrofert přijde třeba o 1 miliardu - ale ten podniky prodá, se ziskem, protože se mu je nevyplatí "dotovat" oproti konkurenci a koupí něco jiného. Ten rozdíl, ale už nikdy nedostaneme a zaplatí to zákaznici v ČR nebo budou tratit firmy v ČR na úkor zahraničních firem s nižšími cenami.

PS: To, že málo hnojíme a máme snížit hnojení o 50% to je také prasárna. Ať definují maximální povolené množství, ať je to pro všechny stejné.

1 0
možnosti

R14a29d78e13k 74Š30a43t51a75n

8. 11. 2020 17:14

oVSEM Ovocnarstvi lehce likvidujeme...Trh je rozbity..V obcixch Hevlin/ broskve/ Bohutice/ MERUNKY/ atf atd.Vse se likviduje, je rozbity trh..

0 0
možnosti
MV

Nařizuje snížit umělé hnojiva o 50 procent ale nemecko a západ hnojí a500 kg na ha u nás jen 150-200 kg ha.tim zlikvidují zemědělství na východě.

1 0
možnosti

Tak samozřejmě, že jim zemědělství v ČR a dalších, pozdějších členů EU vadí.

Potřebují odbyt pro své zboží, ne pouště na svůj trh další konkurenci.

0 0
možnosti
Foto

Naše pozice v zemědělství v EU je tristní. Vstupní podmínky byly zanedbané a zanedbané stále jsou. Proto české maso je o 50% dražší, než dovozové (rozuměj dotované). Proto stojí mandarinky ze Španělska 22,-Kč/kg a česká jablka 40,-. O banánech z jižní Ameriky nemluvě. Jak je možné, že stojí 15,-Kč/kg? Supermarket má marži min 50%. Tzn, nakupuje za cca 7,-Kč. Kolik dostane rolník, který je pěstuje a na plantáži dře 24/7/365? Je to všechno na hlavu postavené. Frantík i Talián dostane dotaci na kg jablek ale Moravák tak maximálně jarní mrazy. Nedělám si iluze, že by se sjednotila zemědělská politika EU. Ale mělo by se vědět, že není rovná.

3 0
možnosti
JF

Tak nejdriv srovnavate cenu bananu a mandarinek s jablky, potom brecite nad dotaci na jablka ve Francii a Italii a ignorujete fakt, ze nejvetsi producent je Polsko.

2 1
možnosti
LM

Aby u nas zmizela repka, coz by nam ekologicky pomohlo. Tak by nekdo musel zrusit ten dotacni podvod na biopaliva z repky. Ale kdo by to mel byt? Brabec za ANO? Nebo Toman za ANO? Asi ne-e. (Evropska unie tomu nijak nebrani, poslednich par let.)

0 3
možnosti

Blábol. Řepka je dúsledkem nevyhodných smluv s EU, díky kterým se klasicjé zemědělství v Čr nevyplatí.

Napřed si něco zjisti a pak kritizuj.

3 1
možnosti
Foto

V EU je vše nastaveno a dobře dopředu promyšleno k prospěchu zemí bývalého EHS a jejich levičáckých politiků. Konečným cílem musí být rozbití EU na několik skupin států s podobnou historií.

1 0
možnosti

Ano, na čemkoli nikdy nemůže vydělat každý. To je zákon ekonomiky.

0 1
možnosti
LJ

Tak takový trend, tj. zaměření na ekologii, se dal naprosto jasně tušit už dávno. Proč jsou nyní bafuňáři svazů a soudruzi ředitelé velkých JZD tak překvapeni? Že by proto, že je to teď nárazově bude stát "balík" nebo přijdou o dotace? :-/

5 0
možnosti

P33a29v24e38l 25Š89i23m89e10k

4. 11. 2020 13:36

Dobrý den, a to je dobře, všichni ti pánové a jmenované české zemědělské instituce jsou pokračovatelé devastačního hospodaření jednotných zemědělských družstev a státních statků. Doufejme, že co nejdřívě budou evropská pravidla ještě více ekologická.

S pozdravem "Imperialistům navzdory, vykoupíme brambory" PŠ [>-] EU

8 2
možnosti
AJ

Velke statky nad 500 ha opravdu dotace nepotrebuji. Pri prumernem cistem vynosu cca 15 000 z ha. A jestli tam je obili ci repka je skoro jedno. No a Agrofert a primychavani repky je cisty nesmysl. Akorat kdyz o tom rozhoduje clovek, ktery v tom podnika, je logicke jak to dopadne.

0 2
možnosti

Podivej se do statistik. Budeš překvapen kolik velkých zem.podniků se mimo Agrofertu.

2 0
možnosti
OB

Potraviny jsou asi hodně levné. Je potřeba je pořádně zdražit!

0 0
možnosti
MK

Ano jsou velmi levné, o čemž svědčí i plýtvání, přesně tak poznáte, že potraviny jsou drahé a nebo hrozí jejich nedostatek, neplýtvá se jimi.

6 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti