Diskuze

Přetváříme odpad ve stavební materiál, tvrdí skládkaři. Státu utíkají stamiliony

Stát si nechává od skládkovacích firem léta líbit obcházení zákona. Neodvádějí totiž za velkou část odpadu ukládaného na skládku zákonný poplatek. Vysvětlují to tím, že odpad neskládkují, ale skládku z něj budují. Státní fond životního prostředí a obce se skládkami na svém území kvůli tomu přicházejí o jednotky miliard korun ročně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na nájezdu k dálnici z Erdingu (výjezd E-9) do Deggendorfu, tedy začátku zatím ani nezačaté dálnice Deggendorf- Strážný- Praha je velká firma na zpracování odpadu. Je tam z příjezdové silnice dobře vidět.

Všechny minerální odpady, třeba z bouraček, se tam drtí, vyrábí se z nich směsi do betonu. Dřevo a jiný bioodpad se štěpkuje a zpracovává na kompost. Sklo se třídí a jde opět do skláren.

Takže i ze směsného odpadu jde po vytřídění jenom zanedbatelná část na skládku. Stojí to ovšem také peníze, na ruční třídění se musí zaměstnat lidi.

Chtivost politiků by takové využívání zamezila, přece potřebují raději peníze.

0 0
možnosti
LK

...kdysi na škole nám říkali, že paragraf § je na to, aby se ním kroutilo. A to vysvětluje vše ...:-P

4 0
možnosti
JK

J92a98n 46K83r54p30e46c

10. 2. 2020 8:48

jo. krajske urady jsou krajne pohorseny takovym chovanim. v tomto ohledu se mi zda klcova veta "Zákon obešly tím, že si nechaly do svých integrovaných povolení ke svým skládkám, udělovaných krajskými úřady schválit obezličku..."

zajimavy je slovni obrat "si nechaly schvalit" to se dela jak? ze si to prolobovali? rozumej uplatily. ale konecne rozhodnuti bylo na urednicich uradu bez jejichz svolenim by to nebylo mozne.

pokud takove chovani urady statu kritizuji tak vlastne kritizuji samy sebe. je to jejich slendrian - v tom lepsim pripade, nebo uplatnost uredniku v pripade horsim, ktere soucasny stav dovolili.

zadny novy zakon nic nevyresi protoze 1. nebude platit zpetne, tudiz do jeho schvaleni bude soucasna praxe nepostizitelna, 2. dokud budou urednici uplatni, ani novy zakon nebude prilis ucinny.

cely velmi tklivy clanek o tom jak velke firmy odbavaji stat a ceske obcany by mel nest i zcela citelne poselstvi - ze se tak delo s posvecenim uradu ktere na toto mely dohlizet.

3 0
možnosti
JH

A kdy zaklekne pan Babiš?

0 2
možnosti
Foto

Už jste si vzal své prášky?

0 0
možnosti
MK

Šmejdi. Nejdřív prolobovali odložení konce skládkování a pak ještě tohle. Mafie jak na Balkáně, fakt.

2 0
možnosti