Diskuze

Silvestr pod palmou? Nic neobvyklého. Češi ho u moře tráví stále častěji

Exotické dovolené přestávají být luxusním zbožím pro úzkou skupinku bohatších lidí. Prodej zájezdů do jihovýchodní Asie nebo Karibiku tvoří u českých cestovních kancelář čím dál větší část tržeb. Kvůli ekonomickému růstu z posledních let vydělají kanceláře až pětinu peněz z prodeje exotických zájezdů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Tak jezdí se v zimě pod palmy ale v létě zůstaneme doma na chatě.Jet tam pětkrát za rok jako Simča Krainová nebo Darinka na to nemám.

0 0
možnosti
KM

No na Kanárech,SAE a Egyptě se ale o silvestru vykoupe tak otužilec!

1 1
možnosti
IL

I68v78a77n 74L29a33c35k34o

2. 1. 2019 15:02

Bohužel se mýlíte. Fujairah (SAE), 31.12.2018 bylo celý den jasno, teplota 27 stupňů a moře 25 stupňů. Já rozhodně otužilec nejsem a koupání mi velmi svědčilo.

0 0
možnosti
MP

Každý druhý, takže polovina CK, polovina na vlastní pěst.

0 0
možnosti
VV

Dovolené si plánuji sám, objednávám si sám hotel tam kde budu, domluvím si i číslo pokoje jaký chci s výhledem jaký požaduji, v tropech se stravuji zásadně v hotelu od snídaně po večeři. Jinde hrozí průjem a ten dokáže dovolenou i zkazit. Zpravidla též využívám služeb taxiků. Projížďky po městě. Kdo má specifické jízdy, má možnost si pronajmoutt auto. Zajímavá místa v teple jsou Acapulco, Puerto Valarta, Cancun, Cozumel..

Bahamy tady u Floridy, Karibské Ostrovy, pro Evropany a Kanaďany je lákadlem Dominikánská rep. Kuba, a jim podobné. Patřičně lacinější..Ano ovšem, Thajsko, Laos, i se všemi nebezpečími a zdravotními riziky.

Silvestr pod palmou zní nadpis, ale i s teplem a náležitě teplou vodu nablízku ke koupání.

0 3
možnosti
MM

kazdemu podle sveho a jeho vlastni kapsy.

Co jsi tady napsal vyjadruje zkusenosti typickeho Amricana, ktery se obava vydat dal do sveta a soucasne se obava o ztratu sveho mista. Proto prevazne vybira destinace jako Cancun, Cozumel, Bahamy, ostrovy Karibiku.... a 7denni zajezdy mega-lodi bud do Karibbiku nebo z LA, San Fran nebo Vancouveru na Aljasku.

Hodne Americanu ma zamestnavatelem omezeny cas, kdy si smi vybrat par dni dovolene aby neriskovali, ze prijdou o misto. Dvoutydenni dovolena je povazovana za casovy luxus.

Dovol, abych te ujistil, ze o americkych firmach a jejich podminkach dost vim jednak z cest po svete a setkani s Americany (kteri jsou vesmes pratelsti, zajimaji se o jine staty a radi se podeli o sve zkusenosti) a jednak ze zkusenosti mych blizkych pribuznych a pratel, kteri tady v Australii pracuji pro filialku americke firmy. Acokoliv maji australsky zakonny narok na 4 tydny dovolene rocne, musi zasilat sve zadosti o povoleni vice jak 2 tydennni dovolene na HQ do Bostonu.

4 tydenni dovolena je pro prumerneho Americana nepredstavitelny luxus.

FYI: tento rok se chystame do New Yorku a odtud na lodni zajezd - 2 tydny Bermuda a ostrovy Karibbiku. Pak Dallas a dlouhy let domu do Australie.

Bude jiste zajimave si promluvit s americkymi pasazery a vymenit si zkusenosti.

0 0
možnosti
VV

Tedy pokud se chci koupat v moři na Sivestra, pokud chci přes celý den ty 30°C tepla, nikde v Evropě ani severní Africe nepochodím.

To už takové Acapulco (Mex) to je jináa přes Vánoce a Nový rok je tam PLNÁ SEZÓNA. Byl jsem tam v té době a na sluníčko je tam 100% záruka.

Tady na FL letos o Vínocích jsme se moc tepla neužili. Až teď je aspoň trvaleji těch 27°přes den. Ale zima ještě přijde.

Jak říkám, na konci roku a v lednu jsou tropy jen okolo rovníku. Též JEN v zimě třeba v Jižní Americe.

V Mexiku nebo na plážích Ria je to i s Adrenalinem. ;-D

0 2
možnosti

Pane Vavro tohle je první příspěvek,kde vás chválím.Poprvé se nevytahujete,co jste vše dokázal,jak je Amerika skvělá a my tady v Česku strádáme.;-DR^

0 0
možnosti
JK

Taky nechápu proč se u nás jezdí k moři v době tepla.

0 0
možnosti
VV

přijde na to co kdo má rád.

Dá se zaletět i na Aljašku. Nebo v Evropě do severní Skandinávie. Na Sibiř a jiné dostupné destinace.

0 0
možnosti
MS
LM

Ty duvody proc lidi vyuzivaj ck a proc se chovaj jak se chovaj sou jednoduchy, jde o brontosaurismus.

Vetsinou zamestnanci, kteri jsou zvykli ze jim stat utira i zadek nejsou schopni si jakkolu neco zaridit sami.

Lidi stale radsi budou zit na rohliku s pastikou, nez aby si zasli nakoupit a uvarit z lokalniho, nez aby sli utratit svy prachy do restaurace, proto chteji all exclusive kde se preziraji k prasknuti, protoze je to “zdarma”

Prece nebudou o svy dovoleny chodit nakupovat a prece nebudou chodit do restaurace, kdyz nechodi ani doma...

Cesi se budou radeji valet u plaze kam si vezmou mic proti trudomyslnosti misto aby sli hrat golf, jenom proto, ze plaz je zadarno...

2 9
možnosti
MM

co je prosim te to " all exclusive"?8-o

Pokud mas na mysli balicek ALL INCLUSIVE, zahrutou veskerou stravu a piti neboli "plnou penzi" pak to vubec neni zdarma, protoze je vyuctovano v cene balicku a ver mi, ze velmi dobre vyuctovano, spocitano podle nejvyssiho predpokladaneho spolecneho "konzumniho" jmenovatele, nikdy ne nejnizsiho.

Jinak nevim proc by melo byt spatne, ze ruzni lide nechteji o dovolene travit cas nakupy jidla a stanim u sporaku v apartmanu nebo u kempoveho varice.

Kdo chce aby dovolena byla jina nez denni rutina doma a chce si uzit rekreaci, ten ma prilezitost travit cas jak chce a pak navstivit mistni podniky - hospudky, kavarny, bistra, kiosky s obcerstvenim, restaurace- nebo si zaridi stravu v hotelu. Nic z toho neni spatne a zalezi na chuti, nalade a kapse kazdeho jednotlivce.

6 0
možnosti
Foto

★ Lidi jsou strašná pohroma pro planetu.....

2 2
možnosti
JR

J78a35k98u87b 62R64o93u82s

3. 1. 2019 20:17

zejména pak lidi, jako jste vy

0 0
možnosti
MK

Já to zcela chápu, taky nejezdíme v létě do Středomoří, když je teplo i tady... Raději na podzim a na jaře třeba do Dubaje, kde je všechno - stálé a jisté počasí, koupání, super služby, čisto, ale i všechny výhody velkého města, nákupy, super restaurace a bary, nejruznější atrakce a zábavní parky, vodní sporty, vše co člověk jen může chtít... Jinak z exotiky bych než Asii určitě doporučil Mauricius - má stejné časové pásmo jako Dubaj, o něco kratší let než Thasko, není nutné očkování a na celém ostrově nežije žádný had ani jedovaté suchozemské zvíře... A je nádherný, každý umí Aj...

8 2
možnosti
TT

A je tam i krásné muslimské obohacení. :-P

1 3
možnosti