Diskuze

Nová odrůda vznikne z 50 tisíc pokusů. Jistotu nemáme, říká šlechtitel

Není to nic pro netrpělivé. Šlechtění nových odrůd zemědělských plodin vypadá jako krajně rizikové podnikání. Každou novou odrůdu hledá největší český pěstitel společnost Selgen zhruba deset let. Když má štěstí, z padesáti tisíc kombinací si zaregistruje jednu. „Jistota tady není nikdy,“ říká ředitel firmy Ivo Sedláček.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J82a28n 14P82r55i11b40y71l

13. 5. 2019 8:03

"Mutace jsou základní motor evoluce, který probíhá už deset tisíc let."

Pan je kreacionalista, nebo je to vytrzene z kontextu?

Jak si mam takovou blbost jinak vysvetlit?

1 4
možnosti
SK

Ano kun Převalského a britský divoký kůn včetně madarského pratura jsou mutanti toho jednoho adamevového ptero....... !;-D

0 0
možnosti
PP

A pak přijde Číňan a ukradne semena z pole, viz před časem zpráva z USA.

0 2
možnosti
VN

Že je odrůda úspěšná v USA, ještě neznamená, že se jí dobře povede i v Číně. Tohle naštěstí nelze tak snadno zkopírovat, jako stroje.

1 0
možnosti
JV

Asi si budou muset současní šlechtitelé nechat poradit od těch, jak se dnes rádo uvádí, z doby kamenné. To jsou ti samí, co bronzem obráběli žulu a postavili zeď, kde kamínky měly i několik desítek tun. Tenkrát prý stačilo vybrat ty nejsilnější rostliny a hotovo.

Chraň příroda přiznat, že u toho vývoje lidstva byli Annunakové.

0 3
možnosti
SK

Ano, jak to bylo v případě rodu Pourů nebo Brabců ? Kareš našel svoji Karšovku sledováním okolních a Mars byl také nikoli šlechtěnec ale jen vyjímečný jedinec - nakonec jako každý šlechtitel. Nakonec i páni Lelek, Koníček i Václavík o tom věděli a vědí své ! Jen konzumní spotřebitelé si myslí, že nej.... je supermarket. Nakonec i v Seva Velhartice byli jedinci jež sbírali po ..... medaile za nové české odrůdy brambor. Bohužel s jinou dobou je to horší než za minulého režimu.

0 0
možnosti
MB

Zaujímavý článok ...... ale myslím si, že donekonečna to šľachtenie LEN takouto prirodzenou cestou nepôjde a prídu génové úpravy (čo sa už možno niekde v číne aj deje).

2 0
možnosti
KN

Padesát tisíc pokusů a nemají jistotu. A v eurosajuzu jsou si jistí, že k zušlechtění rasy stačí otevřít hranice rozdávat azyly těm, co si řeknou. :D

4 13
možnosti