Diskuze

Česká ekonomika je schopná restartu, říká ekonom Richard Hindls

Česká ekonomika je schopná po odeznění pandemie znovu nastartovat na plný výkon, bez impulsů a pomoci zvenčí se však neobejde, říká bývalý rektor Vysoké školy ekonomické Richard Hindls v pořadu Rozstřel na iDNES.cz. Podle něj je proto důležité, jak si s podzimní vlnou nákazy poradí i významní obchodní partneři České republiky, především Německo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co to pomuze, ikdyz se ekonomika restartuje, tak cesky a moravsky clovek bude hrat ve vyspele Evrope vzdy druhe housle.

0 0
možnosti

Dokud lidi neodejdou tak asi každá ekonomika je schopná restartu. Stejně většina z ní už není naše a zisky jdou pryč. V rámci promořivání budeme chodit do práce pokud to nestopnou...

0 0
možnosti

Profesor sem, profesor tam. Oni to už zdejší všeználkové vysvětlí jak to bude. Na vše se musí hledět hlavně politicky. A v tom jsou zdejší vševědi světoví.

0 0
možnosti
Foto

Reset je možný téměř vždy a u každého zařízení/systému podstatné však je, v jakém stavu zůstává HW a SW. A já se obávám poškození obojího, ač zejména u HW nebude vliv jednoznačně klasifikovatelný jako covidový. Vlastně i sw na tom s hodnocením bude obdobně, ač výrazně devastovám neschostií současných vládních diletantů. To se na resetu podepíše velmi výrazně.

0 0
možnosti
Foto

"...není podle někdejšího rektora VŠE letošní ani příští rozpočtový deficit příliš důvod ke znepokojení."

Když ponechám stranou "to autorův češtinec", tak k výraznému znepokojení mají důvod všichni odpovědně hospodařící lidé s úsporami, protože nekrytý deficit vede k inflaci a znehodnocení úspor.

7 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Furt dokola se omílá ekonomie.Jenže aby fungovala, zapomínají na to, že je třeba mít program. Vědět, po čem je na trhu poptávka, umět to vymyslet, vyrobit,naprogramovat, a taky to umět prodat. Vše se dohnalo tak, že bez Německa ani prd. Přitom v soběstačnosti jsme na tom byli perfektně.

0 1
možnosti

Víte na tohle stačí pohled na mapu a pochopíte, že země našich rozměrů v sousedství daleko větší a ekonomicky daleko daleko silnější země, v zásadě může dělat jen to co ji větší soused umožní nebo dovolí.

0 1
možnosti

J31a30n 19S91l54a75n60i87n21a

31. 10. 2020 7:48

Nejchytřejší jsou v dnešní době současní nebo bývalí ekonomové ve státních službách. Ti mají své jisté krize, nekrize. Ekonomové privátního sektoru řeší existenční problémy svých firem a na hloupé úvahy nemají čas ani chuť myslet. Více takových článků jim jistě udělá radost a náplní hladové krky jejich zaměstnanců. Pan ekonom zapomněl uvést, že krizi vyvolala svými opatřeními vláda bolševického konglomerátu.

2 1
možnosti

Samé fráze a kecy. Život prosté pújde dál. Asi hůře a bude chvíli trvat se z toho vyhrabat. Nakonec to ale překonat budeme muset. Babišovi a Zemanovi navzdory. Že jsme si to zkomplikovali špatným vedením, je jenom naše chyba.

2 3
možnosti

Nemám důvod říct o Babišovi a Zemanovi říkat něco pozitivního. Je pravda že vláda působila a působí nedůvěryhodně a chaoticky, nicméně co se týče COVID, tak obávám se, že její vliv na výsledek není nijak zásadní - stejně tak jako není až tak zásadní jestli pár procent občanů nedodržuje nějaká opatření. Prostě se jedná o problém, který je ve značné míře nezávislý na tom, co udělají lidé - ať už na úrovni vlády nebo na úrovni jednotlivce. Jiná věc je nesmyslná mediální prezentace (zejména na jaře), která politiky na celém světě dotlačila prakticky do stejné pozice .

0 0
možnosti

Hlavně, aby stát nezkrachoval dříve, než k tomu restartu dojde. To bezuzdné rozhazování na všechny strany povede pouze k vysoké inflaci a k fixaci pracovních sil v nejefektivích oborech :(

13 0
možnosti

Ano, ale lid to tak chtěl.

0 1
možnosti