Diskuze

KOMENTÁŘ: Hazard rozpočtového provizoria během oživování ekonomiky

Rozpočtové provizorium hrozilo v Česku naposledy před čtyřmi lety, ale na poslední chvíli, na sklonku roku 2017, bylo zažehnáno. Proč je to o čtyři roky později ještě mnohem větší luxus a hazard? ptá se ekonom České spořitelny Petr Zahradník.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Ještě se zeptejte Švihlíkové, ať máte názor na naší vládu kompletní a objektivní. Jinak těmto dvěma socialistickým ekonomům se všichni ostatní ekonomové jen smějí.

1 1
možnosti
Foto

Pan Zahradník by měl asi vědět, že rozpočet je v podstatě schvalovaný zákon, který by se měl dodržet. Neumím si představit, že by vláda vědomě začala porušovat zákony :-(

4 4
možnosti
JS

další odborník na zákony o rozpočtu;-D

1 3
možnosti
JS

Asi si měl Fiala vzít nějaké ekonomické poradce mnohem dříve a nemusel vyrobit zbytečné školácké chyby, co si budeme namlouvat, Stanjura žádné ekonomické eso není a nikdy nebyl a ani v tomto oboru nemá vzdělání a když odkláněl, tak docela nešikovně, když mu na to přišli, ono vypouštět chytré opoziční obláčky a řídit MF je docela rozdíl;-).

5 6
možnosti
JL

No tak do teď tam seděla paní, kterou víc zajímaly vlastní fotky na instagramu, než finanční stabilita státní kasy.

Takže fakticky kdokoliv je změna k lepšímu.

4 4
možnosti
Foto

Proto mají být volby v květnu. Ta změna byla blbost

2 2
možnosti
JS

ono je to více o lidech, než o termínu;-) to rozpočtové provizorium je čistě politické rozhodnutí, nikoli nějaká ekonomická nutnost;-)

2 3
možnosti
PS

Rozpočet -370 miliard v kombinaci s Babišovou drahotou a dovezenou inflací by byl podstatně větším hazardem.

4 10
možnosti
Foto

Asi neumíte číst. Babišův rozpočet -370 mld. si klidně mohli nechat, díky svým úsporám utratit méně (hospodařit lépe, než naplánoval Babiš) a na konci roku to prodat jako svůj velký úspěch, že vlastně ušetřili. Takhle se taky může stát, že čtvrt roku bude provizorium, naplánují -300 mld., na konci roku to přešvihnou a nakonec to bude vypadat, že se jen chvástali.

7 3
možnosti

S tim naprosto souhlasim!

4 1
možnosti