Diskuze

Češi budou víc klikat kvůli jídlu, věří e-shopy. Čekají rychlý růst

Loňský rok byl pro e-shopy nadmíru úspěšný. Nejvíce narostly ty, které nabízejí jídlo a pití, a to o více než padesát procent. Zavedení hráči, kteří vsadili na rozvážku potravin domů, mají prostor pro další svižný růst. Pomáhá jim i to, že velké obchodní řetězce spouští e-shopy pomalu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P39e29t88r 23E58l41i87á83š

16. 1. 2019 10:37

Na zlínsku nerozváží ani jeden, takže nevyzkouším.

0 0
možnosti

Divím se, že do toho nešlo Tesco, pro ten hypermarket co byl v Malenovicích v OC Centro, by to bylo ideální jak z hlediska lokality, tak využití obchodu, když mu postupně klesaly tržby. Místo toho to raději zabalili... Přitom odtamtud by šel dělat rozumně rozvoz pro půlku kraje minimálně, nejenom pro Zlín či Otrokovice

1 0
možnosti

Nechávám si vozit pouze těžké věci, protože mi je vynesou až ke dveřím. :)

0 0
možnosti

Rohlík je fajn služba, ale už poměrně dost drahá na spoustě položek a s malým výběrem oproti supermarketu. Ale hodí se to, když člověk nechce tahat tašky nebo nemůže. Ale ten sortiment by to chtělo zlepšit, netlacit tolik na rádoby bio farma apod, ale mít i klasické položky ve větší šíři.

3 0
možnosti

To je dobré jedině pro někoho, kdo si nemůže zajít nakoupit. Taky nelze přehlížet, že vysoká čast prodejů padá na akční zboží, tudíž budou muset cenově konkurovat.

1 1
možnosti

A82l95a18n 18Ř24e19p20k71a

16. 1. 2019 18:12

Tesco má třeba stejné akce v eshopu, i na prodejně. Připlatíte si za dopravu, ale zase ušetříte za benzín/ MHD, svůj čas..

0 0
možnosti

Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Ovšem třeba osobně nakupuju téměř vše běžné spotřební zboží přes internet s jedinou výjimkou a tou jsou právě potraviny. Ty si zkrátka raději vyberu sám (ve smyslu třeba pečivo, které se mi v reálu nejvíc líbí, totéž maso atd.). Ne, že bych nevyzkoušel nákup potravin v eshopu, ale nesedne mi to. Možná tak minerálky a další těžké balené věci, když se mi nebude chtít s tím tahat.

0 0
možnosti

Trochu jsem z toho měl strach, ale jak Tesco tak Rohlík na to dávají pozor a většinou s tím není problém. Někdy je kratší expirace, v obchodě můžu zkusit vzít s delší, tady je to trochu problém. Ne že by posílali prošlé zboží, to ne, ale když koupím něčeho víc ks a má to jen pár dní tak to nepotěší

0 0
možnosti

No s ohledem na to, ze rozvoz mimo velka mesta rekl bych v nejblizsich letech nehrozi, tak me to nechava chladnym... jedine stesti ze mam cestou domu lidl...

0 0
možnosti

Proč používám e-shop - hlavně kvůli možnosti vyhledat zboží s rozumnou cenou. To u potravin nefunguje.

Potraviny také nakupuji očima a hmatem - to v e-shopu nefunguje.

Pro mne má e-shop s potravinami cenu, jen když nemohu do obchodu dojít.

7 1
možnosti

Zkusila jsem to párkrát a nijak nadšená z toho nejsem...Výběr bídný a pokaždé něco chybělo. Po cestě domů mám Globus a s jejich Scan&Go trvá nákup minimum času. Takže e-shop s potravinami jako nouzovka dobrý (třeba pro případ nemoci), ale jako jediná alternativa rozhodně ne.

3 0
možnosti

Globus chystá eshop. Pokud budou schopni rozvazet i jejich nebalene zboží a vlastní vyrobu v den do rozumného času tj. pár hodin od objednávky, tak má rohlík pak problém.

3 0
možnosti

Když je člověk celej den doma a je mu jedno, kdy mu jídlo přivezou, tak to může bejt alternativa. Ale většina z nás celej den doma nejsme, takže to nemá řešení. To je obecně dost velká slabina všech e-shopu, které nenabízí osobní převzetí nebo poštu.

2 4
možnosti

L88u67k11á73š 24M56a31c85h

16. 1. 2019 7:41

Mne to teda dovezli ve zvolenou pulhodinu. Pul hodiny doma urcite jsem. A za dovoz v nejexponovanejsi cas si klidne priplatim. Cas je drahy.

2 1
možnosti

Pro mě rizika přesahují benefity. Kdo mi zaručí, že dodané ovoce/zelenina je čerstvé neobité? V obchodě si ho vyberu sám, takže vím co beru do ruky. Totéž platí o uzeninách i pečivu. Když se mi nelíbí rohlíky nebo šunka tak si je v obchodě nevezmu ale co v případě online nákupu?

Pokud si musím zboží zkontrolovat kus po kuse při přebírce (a jinou možnost nevidím) moc času neušetřím...

4 5
možnosti

Navíc, jak budete reklamovat něco, co se vám nelíbí, ale přitom je v pořádku? Tak to prostě u potravin je.

1 0
možnosti