Diskuze

Redakční test piva z prášku: nahořklý nápoj z PET lahví

V polovině července se redakce iDNES.cz rozhodla vyzkoušet, jak chutná podomácku vyrobené pivo z prášku. Návod vypadal velice jednoduše, stačí zakoupit koncentrát, rozmíchat ho ve vodě, pár dnů počkat, přelít ho do PET lahví a těšit se. Teď přinášíme výsledky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MW

psy.co

11. 10. 2007 18:27
:)

Nejlepsi je Janacek Patriot at si rika kdo chce co chce.. ;-D

0 0
možnosti

beerman

11. 10. 2007 17:14
www.domacipivo.cz

nabízí více typů sladu i pivních mladinových extraktů a dá se z toho udělat slušně silné husté pivo.

0 0
možnosti

phrabina

8. 10. 2007 15:26
Naši novinářští "odborníci" na pivo

Fascinují mě připomínky stylu ...nedá se čekat, že si z prášku vyrobíte "plzeň". Plzeň stále u našich novinářů platí za nejlepší české pivo. Proč raději nepíšete o něčem, čemu pořádně rozumíte?

0 0
možnosti
SV

starej_vul

9. 10. 2007 5:49
Re: Naši novinářští "odborníci" na pivo

... jo, ale když každej novinář  si myslí, že když chodí  pravidelně do hospody,  že je odborník.

P.S. A kdeže se ten prášek a kvasnice daj nakoupit???

0 0
možnosti

cernymotyl

6. 10. 2007 19:05
PIVO

I z práškového koncentrátu z výzkumáku se dá udělat dobré pivo. Já míchám světlý a tmavý koncentrát v poměru 10:2 až 4. Trochu potřebuje dochmelit. Říkám mu jantarový ležák a opravdu se dá s chutí vypít.

Velké pivovary se snaží udělat co nejlevnější pivo. Třeba Staropramen vaří nějakou 17° a pak to ředí "sodovkou" na 10°a 12°.

Z komerčních piv mi chutná Svijanský máz. Poctivý pivo.

0 0
možnosti

Flynn

9. 10. 2007 12:02
Re: PIVO

Svijany nejsou spatne. na mouch chut sice sladsi,a le dobre. Z tech vice horkych piv (dle me chuti) mi docela chutna Trutnovsky Krakonos.

Jo, a dobre je i Cernohorske medove pivo...

Jinak vetsina "globalnich" pivovaru vari takove euro-pivo. G mne jiz mocne nepritahuje a ani ta Plznicka neni to, co byvala. Naopak se, dle meho nazoru, vylepsil Staropramen, a to nemluvim o Keltu a Granatu.

0 0
možnosti

Josyfek

5. 10. 2007 19:24
Domaci vareni piva

Pokud byste chteli vedet vic o domacim vareni piva, kouknete na http://www.homebrewing.cz

Zrovna od listopadu poradaji dalsi kurz vareni piva pro verejnost...

0 0
možnosti
JK

t.e.x.

5. 10. 2007 14:41
Kvasnicove pivo

No ja nevim... ja si varim svoje pivo z koncentratu... a nejvice na tom ocenim to ze si muzu pekne udelat silnejsi ci slabsi, svetle ci tmave, nase nebo zahranicni. Chut je sice jina nez u cepovaneho (taky si obcas jeste zajdu)... ale nikdo z mych znamych co vyzkouseli si nikdy nestezoval. A nez pit patoky jako GambriHnus a jemu podobne tak to si dam radeji vychlazene svoje.

Dej Buh Stesti

0 0
možnosti

cufir-mufir

5. 10. 2007 14:46
Re: Kvasnicove pivo

Kdyz na to mas cas, proc ne...

Ale kvasnicoveho vypiji tak 2, pak uz mi prestava chutnat....

Gambac je komercni humus, ale kdyz to kazdemu rikam, klepe si na hlavu... ja rikam, pivo ktere chutna od kojence az po dedka kazdemu neni v poradku.... ale to je zase jina pohadka ;-)

0 0
možnosti

Karel

5. 10. 2007 13:42
lepší než Královské

naše tradice.... už 400 let pivo ku/r/víme ;-D

0 0
možnosti

Fikos

5. 10. 2007 13:54
Re: lepší než Královské

No Krušovice rozhodně :-©

0 0
možnosti

marten_cca

5. 10. 2007 12:47
Tak toto je degradace piva

0 0
možnosti

lipl

5. 10. 2007 12:52
Re: Tak toto je degradace piva

Degradace piva je Blanický rytíř, Novic a spol.

0 0
možnosti

tomas

5. 10. 2007 12:40
budeovice

Myslim,ze to je otazka chuti, protoze Budvar nechutna nikomu koho znam.

A ze tech hospod tu v plzni mame :(

Jediny co z budejek pijem je ta n;bad] ta 16

0 0
možnosti

lipl

5. 10. 2007 12:47
Re: budeovice

Spíš je to otázka zvyku. Pokud je někdo zvyklý lít do sebe jednu značku, nerad zjišťuje, že existují i jiná, lepší piva, než to "jeho". To se týká jak pilsneráků, tak budvaráků či třeba radegasťáků. ;-) Tím samozřejmě Budvar nijak nevyzdvihuji, osobně mám  jiné favority z menších pivovarů. ;-)

0 0
možnosti

ja

5. 10. 2007 12:30
Pivo v PETkách...

Už jenom to, že je to v petkách, je zárukou hnusu. A nechat to v nich několik dní, to musí být opravdu lahůdka pro silné žaludky... :-©

0 0
možnosti

lipl

5. 10. 2007 12:39
Re: Pivo v PETkách...

Velmi pitelné pivo z koncentrátu se doma opravdu dá "uvařit". Chce to ale perfektně dodržet čistotu a hlídat teplotu. Samozřejmě je lepší zrání ve skle - třeba ve flaškách od Bernarda s patentním uzávěrem. Dají se koupit koncentráty i zahraničních značek, což je příležitost ochutnat i méně tradiční piva, které běžně nekoupíte.

0 0
možnosti