- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
nabízí více typů sladu i pivních mladinových extraktů a dá se z toho udělat slušně silné husté pivo.
Fascinují mě připomínky stylu ...nedá se čekat, že si z prášku vyrobíte "plzeň". Plzeň stále u našich novinářů platí za nejlepší české pivo. Proč raději nepíšete o něčem, čemu pořádně rozumíte?
... jo, ale když každej novinář si myslí, že když chodí pravidelně do hospody, že je odborník.
P.S. A kdeže se ten prášek a kvasnice daj nakoupit???
I z práškového koncentrátu z výzkumáku se dá udělat dobré pivo. Já míchám světlý a tmavý koncentrát v poměru 10:2 až 4. Trochu potřebuje dochmelit. Říkám mu jantarový ležák a opravdu se dá s chutí vypít.
Velké pivovary se snaží udělat co nejlevnější pivo. Třeba Staropramen vaří nějakou 17° a pak to ředí "sodovkou" na 10°a 12°.
Z komerčních piv mi chutná Svijanský máz. Poctivý pivo.
Svijany nejsou spatne. na mouch chut sice sladsi,a le dobre. Z tech vice horkych piv (dle me chuti) mi docela chutna Trutnovsky Krakonos.
Jo, a dobre je i Cernohorske medove pivo...
Jinak vetsina "globalnich" pivovaru vari takove euro-pivo. G mne jiz mocne nepritahuje a ani ta Plznicka neni to, co byvala. Naopak se, dle meho nazoru, vylepsil Staropramen, a to nemluvim o Keltu a Granatu.
Pokud byste chteli vedet vic o domacim vareni piva, kouknete na http://www.homebrewing.cz
Zrovna od listopadu poradaji dalsi kurz vareni piva pro verejnost...
No ja nevim... ja si varim svoje pivo z koncentratu... a nejvice na tom ocenim to ze si muzu pekne udelat silnejsi ci slabsi, svetle ci tmave, nase nebo zahranicni. Chut je sice jina nez u cepovaneho (taky si obcas jeste zajdu)... ale nikdo z mych znamych co vyzkouseli si nikdy nestezoval. A nez pit patoky jako GambriHnus a jemu podobne tak to si dam radeji vychlazene svoje.
Dej Buh Stesti
Kdyz na to mas cas, proc ne...
Ale kvasnicoveho vypiji tak 2, pak uz mi prestava chutnat....
Gambac je komercni humus, ale kdyz to kazdemu rikam, klepe si na hlavu... ja rikam, pivo ktere chutna od kojence az po dedka kazdemu neni v poradku.... ale to je zase jina pohadka ;-)
Degradace piva je Blanický rytíř, Novic a spol.
Myslim,ze to je otazka chuti, protoze Budvar nechutna nikomu koho znam.
A ze tech hospod tu v plzni mame :(
Jediny co z budejek pijem je ta n;bad] ta 16
Spíš je to otázka zvyku. Pokud je někdo zvyklý lít do sebe jednu značku, nerad zjišťuje, že existují i jiná, lepší piva, než to "jeho". To se týká jak pilsneráků, tak budvaráků či třeba radegasťáků. Tím samozřejmě Budvar nijak nevyzdvihuji, osobně mám jiné favority z menších pivovarů.
Už jenom to, že je to v petkách, je zárukou hnusu. A nechat to v nich několik dní, to musí být opravdu lahůdka pro silné žaludky...
Velmi pitelné pivo z koncentrátu se doma opravdu dá "uvařit". Chce to ale perfektně dodržet čistotu a hlídat teplotu. Samozřejmě je lepší zrání ve skle - třeba ve flaškách od Bernarda s patentním uzávěrem. Dají se koupit koncentráty i zahraničních značek, což je příležitost ochutnat i méně tradiční piva, které běžně nekoupíte.