Brno letos vyzkouší změnu při nákupu energie. Chce je pořídit na soukromé burze...

Brno letos vyzkouší změnu při nákupu energie. Chce je pořídit na soukromé burze v Kladně. Ilustrační foto. | foto: Karel Pešek, MAFRA

Pražská energetika zlevní od prosince elektřinu o 14 procent

  • 4
Pražská energetika zlevňuje elektřinu v průměru o 14,4 procenta. Nové ceny nasadí od prosince. Zlevnění podobně jako u konkurence souvisí například se snížením příspěvků na obnovitelné zdroje a distribuci elektřiny.

Pražská energetika využila příležitosti a pojala zlevňování jako marketingovou akci. "Nečekáme až na začátek roku 2014 jako ostatní dodavatelé, ale přinášíme vám již nyní snížení ceny za kWh až o 19 procent, která bude platit od 1. 12. 2013," oznamuje společnost na svém webu.

Zákazníci by měli ušetřit ročně několik stovek až několik tisíc korun ročně, záleží na tom, k čemu elektřinu používají. Řádově podobné částky lidé ušetří i u ČEZ, který zlevnění ohlásil už v září. Polostátní energetická firma zlevní v nejpoužívanějším tarifu Comfort o 15 procent, v tarifu Fix o 20 procent.

Elektřinu zlevní také společnost EP Energy Trading. Oproti stávajícímu základnímu ceníku si noví zákazníci polepší v průměru o téměř 14 procent. Nové ceníky budou platit od října. "Při porovnání s některými dominanty může činit roční úspora na silové elektřině pro rodinný dům v některých vybraných sazbách až 1 600 Kč," uvedl generální ředitel Petr Švec. Firma zlevní i současným zákazníkům.

Skupina PRE je jedním z hlavních dodavatelů elektřiny v Česku. Zaměstnává asi 1 300 lidí, elektřinu dodává více než 700 tisíc zákazníkům. Další energetická společnost E.ON, která působí především v Jihočeském a Jihomoravském kraji, ceník energií pro příští rok zveřejní koncem listopadu.

Srovnání cen energií

Srovnejte si svoje náklady na elektřinu s dalšími nabídkami.   Kalkulačka cen energií