Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Doba volá po daňové progresi. Škrtněme úlevy lidí i firem, říká Horská

Ministr financí Zbyněk Stanjura má přijít s ozdravným balíčkem pro veřejné finance. Jeho podoba je prozatím záhadou. Přijdou škrty v podpoře obyčejných lidí, ale podle ekonomky NERV a hosta podcastu Kontext Heleny Horské doba volá i po progresivním zdanění a majetkové dani.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Lidi se dají okráct hned. Ovšem na řetězce a internetové velikány si netroufne nikdo. Takže my to odnesem a hotovo. Jako vždycky. V devadesátých letech to bylo šílený, musela jsem prodat snubáky, aby měly děti jídlo, fuj, nechci to znova! V našem kraji bylo jen bědno, ono tam je i dnes. Kdo neutekl, dělá v Německu nebo za pár korun v ČR. Já vím, že život je o tom - jednou nahoře, jednou dole. Ale proč jen někdo?

0 0
možnosti
MN

No, doba hlavně volá po zrušení míst takových neužitečných kravěn s platem 100 k + jako jseš ty, o zrušenní spolku pseudoodborníku jako je NERV nemluvě a hned bude půl mega měsíčně na něco lepšího! ;-€;-€;-€;-€

1 0
možnosti
ŠF

Ekonomku Horskou většina ekonomů neuznává. Už to, že vlezla do pochybné banky, která vesele dál podniká v Rusku, o něčem hovoří. K jejím dogmatickým pravicovým názorům má většina ekonomů také výhrady.

0 0
možnosti
Foto

Helena Horská se chvályhodně snaží vystřízlivět z dosavadního opojení dogmaty z katechismu arcipravicových bankovních ekonomů, kteří zatím pořád do zblbnutí jako obehraná gramofonová deska omílali doporučení rozvracející poslední zbytky sociální soudržnosti společnosti. Právě Helena Horská nejvíce prosazovala adresnost sociálních dávek v době, kdy staří neduživí důchodci by si prý měli v pohodě dojít na úřad práce pro dávku tak, aby pokryli náklady způsobené neumětelstvím vlády Fialy. Právě Horská vícekrát projevila nulovou empatii a nikdy nechápala prostý fakt, že co je pro ni samozřejmé, to nemusí být samozřejmostí pro devadesátiletou babičku a tisíce dalších starých lidí, kteří nejsou ani schopni dojít na ÚP a o internetu nic neví atd. Horská vždy horovala pro generování dalších a dalších neřešitelných problémů pro seniory. Ovšem nyní se zřejmě v myšlení Horské ledy pohnuly k lepšímu a zdá se mi, že nemá až tak moc temných zákoutí ve své duši. Horská chvályhodně stále víc respektuje realitu a odpoutává se od bankovního myšlení, které má k širšímu a objektivnějšímu chápání reality nekonečně daleko.

0 0
možnosti
Foto

Potěš koště. Tyhle kolektivistické rady paní ekonomky jsou mimo mísu. Tenhle svět a tedy i nás nemůže přece zachránit, že stát sebere lidem ještě víc peněz, než už jim bere.

Pokud chce někdo problém opravdu řešit, je třeba řešit pouze výdajovou stranu rozpočtu.

4 1
možnosti
PO

No tak mimo misu jste urcite vy , resit se musi obe strany jak vydajova tak prijmova, to za prve a za druhe to ze se prestanou plosne rozhazovat penize mezi lidi , je prave ten protiinflacni krok.

1 4
možnosti
JK

J21a10n 91K74l84e74i71c48h

5. 5. 2023 19:09

Helena Horská, Hlavní ekonomka Raiffeisenbank, banky, která stále vesele podniká a platí daně v Rusku. To mluví za vše.

4 0
možnosti
PO

Dobre a jak to souvisi s jejimi nazory jako ekonomky na to jak stabilizovat ceskou statni kasu. Ona neni majitel te banky, je jen zamestnanec.

0 2
možnosti
Foto

Doba volá - ale zase proti windfall tax (dotýkající se i Raiffeisenbank) jsem zcela na rovinu, říká členka NERVu a hlavní ekonomka banky, mastící si stále kapsy v Rusku, a to vše v jedné osobě.

3 0
možnosti
DV

A kdy začne paní Horská volat po škrtech na straně výdajů státu? Zrušit rozhazování peněz na Ukrajinu, různé politické a vůči ČR nepřátelské neziskovky, green dealy, EU nesmysly... tady se dá ušetřit hromada peněz.

6 0
možnosti
PO

Mylite se , vydaje na UA, jsou nyni a nebudou porad, jsou to mimoradne vydaje . A nejsou zas tak velike jak si mnozi mysli. EU? Nase prijmy z EU zatim porad prevysuji nase vydaje na EU, takze taky blbost. Neziskovky to je takove ohrane tema. A co to jsou konkretne ty k CR nepratelske neziskovky? Nas problem je ze mame dlouhodoby strukturalni dluh. To znamena , ze i kdyby bylo vsechno zalite sluncem a vsude klid , zadna krize, tak jsme porad v minusu, protoze nastaveni struktury vydaju i prijmu , je tak ze roky roste struktura tech vydaju , ale prijmy ne. Napriklad drtiva vetsina ekonomu , kteri nejsou napojeni na zadne politicke strany, se shoduji v tom , ze treba zasah do valorizacniho duchodoveho automatu, kdy minula vlada dvakrat navysila duchody mimo zakonem dane valorizace, muze za to , ze dnes mame az tak velky problem s deficitem na duchodovem uctu. On by ten problem prisel postupne ale ne ted a ne tak rychle. A stejne je to s navysovanim mezd statnich zamestnacu, minula vlada navysovala mzdy v dobe kdy hospodarstvi vlivem covidovych opatreni slo dolu, proste nemuzete zvysovat mzdy a pujcovat si na to, coz vytvoril tlak na zvysovani mezd i v soukromem sektoru, ale produktivita prace nestoupla. Coz je velmi dobry zaklad na rust inflace. A pak tu byla dalsi chyba na ktere se podilela i ODS a to zruseni superhrube mzdy v tu nejmene vhodnou dobu.

0 2
možnosti
Foto

J88i19ř62í 87P14a39j13k

5. 5. 2023 11:00

?Dva z mých synů se kvůli daním a nízké výplatě v nedávné minulosti odstěhovali do zahraničí, kde jim z výplaty i po zdanění zbyde násobně více. Jeden je ve výzkumu, druhý IT specialista. Daně odvádí do zahraničí. Kolik dalších takových odešlo? Kolik dalších díky daňové progresi přibude? Je nutné mít tak šílený rozpočtový schodek? Je nutné ničit naši budoucnost?

2 1
možnosti
MS

Teď už jsou to synové? Ještě minulý týden to byl kolega... To jsou věci. A jenom taková zajímavost - v bohatších zemích než ČR si vydělají více i prodavačky, dělníci, skladníci atd. Je tedy logické, že lékaři a vědci v Německu mají více peněz než v ČR. To tak prostě je. Mimochodem země jako Německo, Švýcarsko nebo Dánsko mají snad ještě vyšší daně než ČR.

0 2
možnosti
KU

Přesně tak.. je čas na všechny ty daňové úlevy a výjimky.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Za srážku vlaků únava nemohla, ukázalo šetření. Strojvůdce si chybu uvědomil

12. června 2024  11:51,  aktualizováno  12:33

Strojvedoucí havarovaného rychlíku RegioJet, v kterém minulý týden zemřeli v Pardubicích čtyři...

Slunce komplikuje výkupy z fotovoltaik. Dodavatelé začínají upravovat ceny

11. června 2024

Premium Počet solárních elektráren v Česku stále roste. Ve slunečných dnech je přebytků z fotovoltaik...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Egypt sužují úmorná vedra. Pouštní země ukazuje, co čeká brzy i ostatní

12. června 2024

Ještě před několika desítkami let bylo v Egyptě v dubnu příjemné klima, lehce přes dvacet stupňů....

Airbus rakouských aerolinek prolétl krupobitím. Bezpečně přistál i bez čumáku

10. června 2024  10:29

Nedělní let společnosti Austrian Airlines těsně před přistáním těžce poškodilo krupobití. Asi po...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Číňané naletěli ruským podvodníkům. Zaplacené tisíce tun mědi nikdy neviděli

13. června 2024

Obří čínský státní obchodník s komoditami vyšetřuje ztrátu, kterou mu způsobili ruští podvodníci....

Němci po výhře vykoupili repliky dresů. Hitem je „ošklivá“ Barbie verze

17. června 2024  11:54

Německo žije fotbalem a na byznysovém poli těží i z euforie po úvodní výhře pořadatelské země nad...

„Dutch roll“, další incident Boeingu 737 MAX. Prověřují se nebezpečné boční kmity

17. června 2024  11:50

Federální úřady ve Spojených státech vyšetřují další incident letadla Boeing 737 MAX. Stroj...

USA jsou v rozvoji vyspělé jaderné energetiky 15 let za Čínou, říká studie

17. června 2024  10:02

Spojené státy v oblasti špičkové jaderné energetiky zaostávají až patnáct let za Čínou. Peking má...

Kvůli konci uhlí krize nenastane. Jozef Síkela o jaderném tendru i dalším postupu

17. června 2024

Premium Česko nejspíše do roku 2027 přestane být čistým vývozcem elektřiny, protože jí víc bude...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!