Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Fastfoody a jídelny vyřadí 11 kilo z každého metráku jídla, ukázal výzkum

Více než desetina potravin, zpracovaných v restauracích rychlého občerstvení, skončí v odpadu nebo potravinových bankách. Denně na jednu provozovnu připadne 45 kilogramů. Většina se odpadem nebo ztrátou stane v kuchyni při přípravě pokrmů a výdeji. Dalších 30 procent ale mají na svědomí strávníci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Kecat dnes každému do všeho je v kurzu a takové socialistické. Je potřeba si ovšem ujasnit zásadní věci. Kupují snad tyhle ekospolky spotřebitelům ty potraviny a dokonce ze svého? Podílejí se aktivně na pěstování surovin, nebo to sponzorují? Má vůbec nějaký důvod se pěstitel a výrobce potravin o to, kolik toho vyhodí spotřebitel zajímat? Jsou zákony, aby šlo bez problémů dát nespotřebované potraviny k zužitkování chovatelům zvířat? NE! Tak se s tím výzkumem běžte slušně řečeno vyfotit ;-)

1 0
možnosti
JK

J85a13n 71K96o85l97a46r

13. 11. 2020 11:28

Nejvice se vyhodi, protoze lidi bezhlave nakupuji o vikendu na cely tyden, a pak toho 20% zapomenou nebo nestaci snist a nechaji zkazit. (cisla jsem si nevycucal z prstu)

0 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
FO

Vždyť jen 11 % je super výsledek.

2 0
možnosti
JK

J16a75n 92K83o30l59a94r

13. 11. 2020 11:29

oproti domacnostem urcite.

1 0
možnosti
FZ

Za mého dětství byl ve školní jídelně dozor a kdo nedojedl, z jídelny nesměl odejít. Takže manažery dojídání na ty hříšníky!

1 4
možnosti
Foto

Za mého taky... Takže zbytky nekončily na talíři v okýnku, ale pod stolem...

1 0
možnosti
PN

P37e89t13r 25N14e14m21e59c

13. 11. 2020 7:32

Tento výzkum byl financován z peněz daňových poplatníků... tak snad si ho manažeři z McDonald pečlivě nastudují a změní firemní procesy, které dosud měly záměrně nastaveny na plýtvání

0 0
možnosti
MK

Myslím, že manažerům je jedno, co si daňoví poplatníci zaplatili za výzkumy. Zvlášť pokud to tak měli nastavené záměrně, tak je jim ten výzkum k ničemu, pokud by to měli nechtěně, pak ano, výzkum by jim mohl pomoci se nad tím zamyslet.

1 0
možnosti
DR

Sme oma traja a denne sa nazbiera cca 1 - 1,5 rôzneho odpadu / kým viac zeleniny jeme , tým viac je odpadu/ . Tých 400-500 kg sa za rok nazbiera . Ale na druhej strane za to nám mojich 12 sliepok dá denne 8 vajec , čo je cca 3000 vajec , čo je asi +- 300-350€ . Tak si to prepočítajte a spočítajte . ročne sú to v rámci štátu obludné čisla !

3 0
možnosti
HP

H29o93r98s45k76ý 51P96e49t53r

13. 11. 2020 7:04

To je fakt, jestli každý Slovák denně vyprodukuje osm vajec, tak to je skutečně obludné. :-)

6 0
možnosti
LJ

Co tím chtěl autor říci mi uniká.

3 0
možnosti
DR

Čo ? Že sedíme na konári , pílime ho a tvárime sa , že je nám dobre !

0 5
možnosti
PS

;-OZajimavé...ale že byste napsali článek, jak EU zakázala dávat do prodeje např. křivě rostlé okurky, které se pak vozí na skládky a přitom by si je lidi koupili, to už nenapíšete. A nebo že je zakázáno svážet zbytky jídel prasatům to už taky nenapáše. A to už se nebavím o starém tvrdém chlebu, který se sváží do spaloven.... ale napsat článek o tom, jak někdo nedojí něco a to končí v koši to ano! Když píšete A, napište i B! Jenže to se vám nehodí do krámu.....;-O

9 9
možnosti
Foto

EU nikdy nezakázala dávat do prodeje např. křivě rostlé okurky.

11 2
možnosti
DN

„Čím je v provozovně větší míra zpracování primárních surovin (mouky, masa, neopracované zeleniny), tím je množství potravinového odpadu a ztrát větší..... tvrdí studie.

Tak to je zjištění alespoň na Nobelovu cenu!!!!!!

10 0
možnosti
DR

A to "naši výskumníci ô nezistili , že v USA sa takto vyhazuje 20% potravín !

To bude aj na Darwinovú cenu !

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Do britských hospod dorazil americký zvyk, spropitné. Pivaři jsou zmatení

11. května 2024

Pro návštěvníky britských hospod bylo donedávna největší dilema zda si dají whisky, nebo pivo. A...

Tušení smrti žene ruské miliardáře do vlasti. Řeší dědictví, bojí se znárodnění

10. května 2024

Premium Stárnoucí ruští miliardáři řeší zásadní problém: jak převést obří majetek na své dědice....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KOMENTÁŘ: Nad švarcsystémem už se smráká. Ale je to opravdu dobře?

8. května 2024

Premium Kontroloři dostali od letošního ledna do ruky nový nástroj k potírání nelegální práce. Je ale...

Kofola, fidorky, polévka z pytlíku. České potraviny nabízí Amazon i za tisíce korun

7. května 2024

Na americkém internetovém obchodu Amazonu prodává ostravská firma výhradně české výrobky. V nabídce...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Němce trápí dönerflace. Cena kebabu prudce stoupla, mluví se o cenovém stropu

11. května 2024

Pro velkou část německých spotřebitelů je turecký kebab velmi oblíbenou pochutinou, na kterou...

Horečka kolem birkinek pro mileniály trvá, vznikla i háčkovaná verze kabelky

12. května 2024

Kabelka ve tvaru půlměsíce, kterou někteří nazývají „Birkinkou pro mileniály“ a jiní ji zase...

Panenská příroda za sedm miliard. Šest tisíc hektarů Arktidy je na prodej

12. května 2024

V daleké Arktidě se na trhu objevil pozemek o velikosti Manhattanu za 300 milionů eur (7,48...

Kabely jsme schovali do bambusu. Berlín vládne trendu balkonových solárů

12. května 2024

Obyvatelé největšího německého města mají otevřenou cestu k novému využití sluneční energie. Stojí...

Inflace v dubnu vzrostla. Hlavně kvůli cenám pohonných hmot, soudí analytici

12. května 2024  7:39

Meziroční inflace v dubnu zřejmě vzrostla z březnových dvou procent, a to až o půl procentního...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!