Nejvíce cestujících preferuje let s British Airways.

Nejvíce cestujících preferuje let s British Airways.

Pasažéři zvolili nejlepšími aerolinkami British Airways

  • 4
Lidé, kteří cestují letadlem, mají nejraději British Airways. Vyplývá to z průzkumu společnosti Skytrax. Druhé místo v žebříčku obsadily Qantas Airlines, na třetí místo se z loňského prvního propadly aerolinky Cathay Pacific.

"Gratulujeme BA, zjistili jsme, že úroveň jejich obliby mezi pasažéry je oproti ostatním mnohem vyšší. A je to po právu - prochází významnými změnami, po celé Evropě bojují s nízkonákladovými společnostmi, a daří se jim dobře," řekl k výsledku hlasování šéf Skytraxu Edward Plaisted.

V kategorii Nejlepší posádka zvítězila společnost Thai Airlines. Prvních pět míst v této kategorii obsadily jen asijské aerolinky.

Nejlépe se během letu pobaví zákazníci společnosti Emirates. První místo jim vynesla vysoká kvalita obrazovek a nabídka filmů a her jak v business tak i ekonomické třídě, píše se na webu společnosti Skytrax.

Nejchutnější jídlo se podle pasažérů podává na palubě letadel společností Gulf Air.

V souboji nízkonákladových linek zvítězila společnost AirBerlin, druhé místo obsadila společnost jetBlue Airways a na třetím místě skončil easyJet.

Odborníci ze Skytraxu zjišťovali i oblíbenost mezinárodních letišť. Nejraději mají cestující letiště v Singapuru, Hong Kongu a v Mnichově.

Společnost Skytrax je předním poradcem v oboru letectví. Data pro letošní ročník shromažďovala od září 2005 do května 2006. Hlasovalo celkem přes 13 milionů cestujících z 93 zemí světa, napsala agentura ČTK.