Diskuze

Promluvím s řetězci, nejsem ale ministr cenotvorby, řekl Výborný

Zákony ohledně slevových akcí měnit ministr zemědělství nehodlá. „Podporujme české potraviny, abychom měnili kulturu obchodu,“ řekl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) v pořadu Otázky Václava Moravce (OVM) v diskuzi o příčinách a důsledcích vysokých cen potravin v ČR.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZV

Na fotce se Vyborny slblizuje s ODS Fialou - taky posila jasne signaly ...

0 0
možnosti
ZP

Já bych řekl, že kdo využil situace byl tento zlodějský stát a zvednul daně, místo aby se zbavil části zbytečně placeného milionu zaměstnanců ve veřejném sektoru.

0 0
možnosti
SN

Tak z toho si řetězce sednou na zadek

1 0
možnosti
LK

Stejně jako ČEZ a jeho ceny energií, ostatní obchodníci s energiemi. Řeknou, umožňuje nám to zákon. Totéž platí o vodárenských společnostech. Tak proč by zrovna řetězce nějak měly snižovat ceny, když jim to zákon umožňuje. Jeďte si nakupovat do zahraničí řeknou.

0 1
možnosti
JK

Není konkurence, konkurence není, protože vlády od roku 1998 měly všechny protitržní uvažování, navíc stále horší (od ANO & Spolu úplný děs).

Albert, Schwarz (Lidl, Kaufland) a REWE (Billa, Penny) - pouze 3 (!!!) super dominující hráči. Strašné, v podstatě socialismus!

1 2
možnosti
PL

To není socialismus, ale oligopol.

1 0
možnosti
Foto

Ach jo další co dotoho bude kecat.Žadný řetězec není český krom COOP a nějaká cenotvorba je nezajímá. Vše se porušovalo rozprodalo a teď bude chtít mudrovat

0 0
možnosti
KR

Zakázal bych veškerý slevy na potraviny. Za kolik to na začátku naceníš, za to to buď prodáš, nebo po datu spotřeby vyhodíš. A konečně by začal fungovat trh, museli by rovnou nastavit konkurenceschopný marže. To co předvádí teď jakože na tom trhnem 150% a když to všechno neprodáme, švihnem to za půlku a i tak na tom trhnem je komedie. Do měsíce by byly marže normální...

2 1
možnosti
RR

S tou marží přidejte. Pod 200% řetězce nejdou.

0 1
možnosti
Foto

Podle Fialy je malovýroba levnější než velkovýroba. To jsou věci.

7 0
možnosti
JO

J64i31ř40í 52O89p34l42t

3. 9. 2023 14:56

proč by ministr mluvil s řetězci, nebo jejich manažery, nebo vlastníky? máme tu zákon o lichvě, ten je obecně o neúměrném obohacování se, a dá se aplikovat na cokoliv, od marží, přes pronájmy, po mzdy. když někdo koupí za 10 a prodá za 100, tak je to lichva. když státní zaměstnanec za půl roku vytvoří sw pro stát v komerční ceně 5 milionů a bere za to podle platových tabulek 300 tisíc, tak je to lichva. když někdo koupil byt, splácí 15 tisíc a pronajímá ho za 30 tisíc, tak je to lichva.

1 6
možnosti
Foto

Ty platové tabulky, kde je 300 000, to už je asi po inflaci, že?

0 0
možnosti
OM

Já nevím, ale 2-3 roky zpět rozhodně nebyly běžné slevy na potraviny v řetězcích 50-60%. Člověk byl rád když byly akce s 30% slevama.... Ale teď se s tak velkýma slevama "záhadně" roztrhl pytel....

3 0
možnosti