Diskuze

Cena rozhoduje. Většinu Čechů balení potravin nezajímá

Tři čtvrtiny Čechů nezajímá, jak a v čem jsou zabalené potraviny, které kupují. Prioritou při výběru jídla a pití je pro ně cena a složení výrobku. Vyplývá to z výsledků průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) zveřejněných ve středu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Nedávno jsem u stánku dostal polévku v ekologickém provedení. Papundeklová miska a placatá lžíce. Tou lžící se tekutina nabírat nedá, jen to pevné. Polívka se pak z misky vypije.

0 0
možnosti
KC

Drtivou většinu potravin, s výjimkou ovoce, zeleniny a některého pečiva, nakupuji v obalu. Je mi celkem jedno , jaký to je obal, ale obal vyžaduji. Nemám čas a náladu všechno vážit a přesypávat.

Navíc mnoho potravin, když jsou správně zabalené, vydrží mnohem déle.

Bezobalové prodejny jsou dobré akorát tak pro ekodivoženky.

0 0
možnosti
WZ

Pro mě je nejdůležitější věcí je kvalita. Finančně se mám dobře. Z hygienických důvodů se snažím nekupovat zboží bez obalu. Samozřejmě kupuji například kešu bez obalu.

0 0
možnosti
MK

No akorat mi prijde, ze to co takhle lidi kupujou "bezobalu" jsou vesme veci, ktere jsou balene dost efektivne (tj hodne obsahu, v malo obalu), at jde o jakekoli lusteniny, mouky, vse podobne co je balene po pul kilu a vice...

1 0
možnosti
MN

Přesně tak, buď je to v tenké folii nebo dokonce v papíru. Dokážu pochopit kosmetiku, čisticí prostředky a jiné věci ve tvrdých a velkých obalech Je to prostě póza

0 0
možnosti
JZ

J29a84n 40Z61e80m48a21n

19. 11. 2020 8:27

Takže ti, co odmítají obaly z plastu, si pak potraviny dávkují v obchodě z plastových násypek, jak je vidět na fotografii?

0 0
možnosti
TP

"Nejvýznamnějším faktorem, který Češi při nákupu jídla a pití zohledňují, je cena.

A pak si stěžují, že tu potraviny mají špatnou kvalitu :-P

0 0
možnosti

Obaly má řešit primárně vláda. Má platit zákon, který řekne, že obaly nesmí být z kombinovaných materilálů, pokud taková kombiance brání recyklaci. A dále, že není možné použitý obal skládkovat, ale využít buď materiálově či energeticky.

Výrobci dle toho nacení obal k potravině a na lidech pak bude, zda budou takovou cenu akceptovat, či budou potraviny kupovat bezobalově.

0 1
možnosti

Mínusáři, chtít argument, to je moc co...

0 0
možnosti
LH

Za mnohem větší problém než "s obalem" považuji "bez ochrany" v Africe a Asii a s tím související přelidnění.

0 0
možnosti
PZ

Tak ono "dává smysl" vyhnout se recyklovatelným plastům ve prospěch nerecyklovatelného papíru jen proto, že je to trendy.

1 0
možnosti
TS

T67o52m 28S35e30h56n30a49l

18. 11. 2020 21:58

Nejvetsi peklo s obaly je podle me Lidl. Vse balene v plastu, i par platku syra. Chodim radsi tam, kde maji alespon pultovy prodej masa, uzenin, syru, atd.

4 0
možnosti
MK

No v cem je tak zasadne horsi syr baleny prumyslove v platu, oproti syru zabalenemu na polustyrenovy tacek do folie v prodejne?

Jinak Lidl tim jak jede vlastni znacky, tak ma vesmes tech syru vetsi baleni (zatimco bezne znacky v jinych obchodech jedou temer u vseho baleni po 100g, tak v lidlu kupuju 150 nebo 200g v prakticky stejne velkem obalu...)

A zasadni vyhoda prumyslove balenych syru a uzenin je trvanlivost - tj nestane se to, ze kdyz se to za 2 dny nesni, tak to muze jit rovnou do kose, coz je ekologicky za me velke plus...

0 0
možnosti