Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Ministerstvo má moc práce, nezaměstnané předá personálním agenturám

Na druhý pokus hodlá ministerstvo práce zapojit do zprostředkování zaměstnání soukromé agentury. Podle aktuálního návrhu mají o uchazeče soutěžit, postará se o ně ta nejlevnější. Novinka by mohla začít fungovat nejdříve od ledna 2014.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Neměl by se Úřad práce přejmenovat?Vždyť neplní to pro co byl zřízen.Chápu,že na úřad navalili další povinnosti,ale původní účel by si měl zachovat.Je to obdobné jakoby se Policie privatizovala.Ve skutečnosti bude stát platit více,než teď.Bude to obdobné jako funfují předražené odtahovky a když si vyjedete na lyže do Alp tak tam také fungují zlatokopové ve zdravotnictví

0 0
možnosti
MM

Ano, opět MPSV vymýšlí nesmysly;-€ Agenturní zaměstnávání funguje delší dobu, takže žádná novinka. Proč chce ministerstvo hodit svoje povinnosti na tyto agentury???? Co potom budou dělat úředníci na MPSV a na ÚP????8-o Kopat se do zadku?

Je to opět vyhazování peněz a nic to neušetří, jak si myslí, že nebudou vyplácet sociální podpory. Zaměstnání na půl roku je na nic, protože pak nemáte nárok na podporu pro nezaměstnané. Musíte během 2 let mít 1 rok odpracovaný a kdo to potom při takovém nesmyslném stanovení splní??? Lidi pak budou žádat tuplem sociální dávky v nouzi a vyjde to dráž!

Agenturám platí zaměstnavatelé a ještě budou dostávat od MPSV? Nebo jak to chtějí ošetřit, aby zaměstnavatel nemusel také platit agentuře? 

Tyto agentury nemusí splňovat nějaké zákony či normy, když pracují s citlivými daty žadatelů o práci???? To pak kdejaký "Douda z Horní-Dolní" si může udělat agenturu a MPSV mu bude platit? To pak se bude podvádět, když vidím jak jsou nedokonalé zákony  či návrhy zákonů;-€;-€

Pokud lidé nebudou motivováni podnikat a nabírat zaměstnance, nic se nezmění!!!!

1 0
možnosti
Foto

Jinými slovy, i agentury práce přiznaly, že sehnat práci a udržet si ji, pokud se sežene, není takjednoduché a lehké, jak se někdy tvrdí. Aneb - mnozí nezaměstnaní jsou nezaměstnaní nikoli kvůli vlastním volšovým rukám, nebo ručičkám ohnutým za záda, ale prostě proto, že trh práce je zdecimován krizí. Jediní, co na této situaci chtějí vydělávat a vědí, jak by se zapojili, jsou zprostředkovávací agentury. No jo,, ale teď jim pracák foknul do vtipně navařené kašičky. Tak to tedy prrrr, to už nebudou chtít.

1 0
možnosti
DU

Je to nesmysl, platit agentuře za zprostředkování práce. Pokud je na jedno místo třicet uchazečů, tak někoho vždycky "upíchnou". A těch zbývajícíh 29 zůstane dál nezaměstnaných. Ať tu odměnu dají raději zaměstnavatelům. Nebo lépe, ať vláda přestane občany trestat (přehnanými daněmi) za to, že pracují.

2 0
možnosti
Foto

A agentura si vždy přijde na své. Kdyby se do toho agentura nevecpala, nezaměstnaný by si tu práci našel sám. Je to jako s realitkami. Vecpou se do řetězce normálních pochodů jakožto zprostředkovatelé. Je to vlastně forma výpalného, nic jiného.

2 0
možnosti
JP

Za chvíli to dopadne tak, že vítězná strana si najme soukromnou vládu, aby se mohla věnovat "svým" záležitostem. Je to mrhání prostředky agentury dostanou za to někoho umístí do práce 6500Kč, to raději udělejte pořádný inzertní portál,kde budou lidi evidovaný a firmy jen nabídnou práci a sami si vyberou, chce to jen zdokonalit systém přihlášených (oficiální čísla dokladu o vzdělání...) a zkvalitnit kontrolu. Bude to funkční a skoro zadarmo a lidem ubude stresující čekání na úřadech a soukromích agenturách. Dál zavést bonusy, že když firma si vybere čekatele, který je evidován delší dobu, dostane nějaký bonus (menší daně) a to stejný u věkových hranic.

1 0
možnosti
VK

Vaše nápady vypadají rozumně a to j epřesně ten důvod, proč to vláda u nás nezavede - je to rozumné.

0 0
možnosti
VW

Umi nejaky statni urad delat neco jineho nez rozhazovat penize z nasich nakradenych dani???? Proc to umi nejak udelat agentura a ne ti, co to delat maji? To je jako bych ja platil ze sveho platu nekomu, kdo za me bude chodit do prace. Takze nejprve zvysi dane, tim zvysi nezamestnanost, pak maji zarucenou praci, a pak ty penize, co ostatnim na tech danich seberou pro tu svou praci rozdaji nekomu, kdo za ne bude delat jejich praci....takze nakonec stejne budou potrebovat vice penez, takze se zdvihnou dane...zvysi se nezamestnanost...no neni to parada?

2 0
možnosti

P15e36t69r 69Š41í22p95e41k

30. 4. 2013 22:13

"Ministerstvo má moc práce, nezaměstnané předá personálním agenturám"

Ještě ÚŘADY PRÁCE přejmenovat na ÚŘADY PRO SOCIÁLNÍ DÁVKY a bude to dokonalý

1 0
možnosti
AK

Personální agentury, co to je za firmy. Nejsou to zas vytvořené firmy kamarádíčků politiků a nebo politiků samotných. Ani bych se nedivila kdyby byly vypláceny ze státního rozpočtu.

4 0
možnosti
Foto

Tam politici odkládají své dětičky, co vystudovaly na to, že mají jméno a plůvod, a jinak si práci neumějí najít, ani to podnikání se jim nechce rozjet - ať prý podnikajíí 55-letí, když nemají práci a do důchodu daleko ;-D

1 0
možnosti
KH

Toho bohdá nebude, aby českej člověk dělal. Dávky jdou, tak žádný zle. ;-D

0 4
možnosti
EP

to jsou výsledky a plody práce Drábka a spol. za souhlasu Nečase, zbytečně vyhozené a rozkradené stovky milionů, více lidí bez práce, přetíženost úřadů a jeho zaměstnanců, otrávenost mamin s dětmi, důchodců a tělesně postižených, chtělo by to nějakou spravedlivou odplatu pro tyto pány, kteří zneužili své postavení či si nakradli ze státního, jak za středověku, zavřít do koše a máchat je ve Vltavě až do úplného rozmočení, to by bylo v současné době asi jediné spravedlivé, neboť se dle našich právních předpisů těmto pánům nic nestane a budou se nám jen smát

18 1
možnosti
DB

Hlavně by takový masový akt ´spravedlivé pomsty´byl pro leckoho daleko zábavnější než jít do práce že jo.

0 5
možnosti
  • Nejčtenější

Do britských hospod dorazil americký zvyk, spropitné. Pivaři jsou zmatení

11. května 2024

Pro návštěvníky britských hospod bylo donedávna největší dilema zda si dají whisky, nebo pivo. A...

Tušení smrti žene ruské miliardáře do vlasti. Řeší dědictví, bojí se znárodnění

10. května 2024

Premium Stárnoucí ruští miliardáři řeší zásadní problém: jak převést obří majetek na své dědice....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KOMENTÁŘ: Nad švarcsystémem už se smráká. Ale je to opravdu dobře?

8. května 2024

Premium Kontroloři dostali od letošního ledna do ruky nový nástroj k potírání nelegální práce. Je ale...

Kofola, fidorky, polévka z pytlíku. České potraviny nabízí Amazon i za tisíce korun

7. května 2024

Na americkém internetovém obchodu Amazonu prodává ostravská firma výhradně české výrobky. V nabídce...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Němce trápí dönerflace. Cena kebabu prudce stoupla, mluví se o cenovém stropu

11. května 2024

Pro velkou část německých spotřebitelů je turecký kebab velmi oblíbenou pochutinou, na kterou...

Kamiony dopravců z ciziny unikají v Česku trestu. Zaplatí jen každý druhý

13. května 2024

Premium Řidiči zahraničních kamionů nemusí být v Česku příliš nervózní, pokud překročí povolenou rychlost...

Belgie jako druhé Řecko. Zadlužení země rychle roste, řešení je v nedohlednu

13. května 2024

Belgie se už dlouhé roky řadí mezi nejvíce zadlužené ekonomiky Evropské unie. Svůj dluh tato...

Knihovny věcí jsou stále populárnější. Potěší planetu i peněženku

12. května 2024

Obavy z koupě jen občas využívaného či drahého zboží zkoušejí nově řešit takzvané knihovny věcí....

Horečka kolem birkinek pro mileniály trvá, vznikla i háčkovaná verze kabelky

12. května 2024

Kabelka ve tvaru půlměsíce, kterou někteří nazývají „Birkinkou pro mileniály“ a jiní ji zase...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!