Kabelka Wilshire PM v limitovaném pruhovaném designu, Louis Vuitton

Kabelka Wilshire PM v limitovaném pruhovaném designu, Louis Vuitton | foto: archiv firmy

Louis Vuitton chystá v centru Prahy nový obchodní dům

  • 153
Luxusní značka Louis Vuitton hodlá otevřít další butik v hlavním městě, tentokrát vícepatrový. Desítky milionů za pronájem luxusních prostor v Pařížské ulici bude inkasovat finanční skupina PPF.

Tři podlaží luxusní módy, tak by mohl vypadat nový obchodní dům ve vyhlášené pražské ulici luxusu, v Pařížské. Podle informací MF DNES je nejpravděpodobnějším novým nájemcem v domě číslo 3 Louis Vuitton.

Jaké další luxusní značky otevřou obchody v PrazeČtěte v sobotu, 11. srpna

MF DNES v počítači
MF DNES pro iPad a iPhone

Ve čtyřpatrovém domě, který loni koupila za 330 milionů korun skupina PPF, by podle lidí z módní branže a realitního byznysu mohlo být k dispozici až dva tisíce metrů čtverečních komerční plochy. Momentálně tu není žádný nájemce, prodejna suvenýrů Blue Praha a klenotnictví Jewellery skončily, dočasně v přízemí v první polovině roku sídlil Dior, který rekonstruoval svou prodejnu na protější straně bulváru.

Na superatraktivní adrese pár kroků od Staroměstského náměstí to bude Louisi Vuittonu slušet, podobné prostory hledá už dlouho. "Rozšiřování přítomnosti LV v Praze je v procesu hledání vhodného prostoru. Naše preference jsou v Pařížské ulici," uvedla Martina Lewis, mediální zástupkyně značky. Podle ní dosud není nic podepsáno ani není potvrzený konkrétní prostor.

Podobné akce se drží přísně v tajnosti. "Nemáme k tomu co říct, bez komentáře," uvedla po telefonu pracovnice tiskového oddělení skupiny LVMH v centrále v Paříži.

Značka patřící pod francouzské impérium LVMH už na adrese Pařížská jednu prodejnu má, avšak prodává v ní pouze zavazadla a módní doplňky. V Praze by chtěla nabídnout také pánskou a dámskou kolekci oblečení. To znamená k dnešním více než 100 metrům čtverečním dalších až 600 metrů. "To bude vyžadovat více pater. Chtěli bychom jej otevřít v průběhu několika let," uvedla Lewis.

Největší obchodní domy s plným sortimentem označované jako "Maison" má Louis Vuitton v Paříži na Champs-Élysées (sedm pater), další v Londýně a v Šanghaji.