Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

KOMENTÁŘ: Tvrdá koruna vyžaduje razantní reformy

Česká koruna se v minulém týdnu vydala na cestu vzhůru a prorazila hranici 25 korun za euro. A není to nic překvapivého. Finanční trhy registrují, že v zemi je po dlouhých letech u moci silná vláda, jejímž programem je náprava veřejných financí. A zdravá státní kasa znamená i zdravou ekonomiku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

papazian

3. 8. 2010 13:51
Tak hloupý a naivní článek jsem dlouho nečetl!

Co se týče posiloání české koruny, tak se nejedná o žádnou tvrdou korunu, ale jen o trochu silnější než bylo v posledních měsících zvykem. Za další euro nikdo nepovažuje za samospasitelné, ale rozhodně je lepší než česká koruna. A to ví všichni, kteří se této problematice skutečně věnují již dávno a na tom není třeba nic není, pro ekonomiku je to lepší kotva než malá národní měna pod palbou spekulantů celého světa. Posilování české koruny není vlivem zářných výsledků naší ekonomiky, ale vlivem spekulantů, kterým se nyní koruna jeví jako vhodná pro spekulaci na její posílení. Pak ji zase pošlou ke dnu, aby si inkasovali ziskiy, je jim srdečně jedno, že zde je jako silná vláda, která vrávorá podle toho jak se véčkaři vyspí. K Řecku je to podobné - liberalizace s naftou je jedna věc, ale za licenci museli stávající řidiči vysoce platit a vláda jim z ničeho nic znehodnotila jejich nemalou investici. Takže žádají kompenzaci, když se takto z ničeho nic pravidla mají měnit. Článek psal amatér

0 0
možnosti
KV

Socialismus popírá přírodu

3. 8. 2010 14:04
Re: Tak hloupý a naivní článek jsem dlouho nečetl!

v čem je lepší mít v době finanční krize, v otevřené ekonomice, euro oproti národní měně? Mít Řecko národní měnu, mohli  devalvovat a jelo by se v pohodě dál. Levicoví občané by nepochopili (tak rychle), že to znamená že si svoje dluhy zaplatí sami, a bylo by méně stávek a vyšší produktivita.

-

koneckonců i Němci by se eura rádi zbavili, protože pro ně zas až tak velkým přínosem není, a to padlo jen Řecko, uvidíme co Španělsko, to by byl mega průšvih pro euro. A stačí aby tomu nějakej spekulant pát miliardama dolarů trošku přitopil...

0 0
možnosti
T

tzn

2. 8. 2010 15:31
Recka vlada pochopila...

Opet kecy v clanku. Recka vlada dosud nic nepochopila. Musi delat to, co od ni vyzaduje EU jako zdroj penez!!!!

0 0
možnosti
JK

hojakar

2. 8. 2010 15:24
to je zase blabol

Kazda zeme se snazi, aby mela co nejsilnejsi menu, jen "odbornici" typu pana co napsal tento komentar se toho desi :(( OK, nebudeme konkurovat levnou pracovni silou, ale tohle opravdu chceme??? Ja bych teda byl daleko radeji, kdyz budou firmy v CR konkurovat kvalitou, rychlosti dodavky apod. a ne ze jsme levni... A firma, ktera zkrachuje jen tim, ze koruna bude silnejsi a ji zdrazi vyvoz, je nezdrava firma!!!! To budeme donekonecna umele snizovat svou hodnotu????? Svycarsky frank je taky silne a nemam pocit, ze by mistni podnikatele breceli nad tim, ze jejich fank je silny- ba prave naopak!!!!!

0 0
možnosti
MB

Milda B.

2. 8. 2010 15:35
Re: to je zase blabol

Pokud si ten článek pozroně přečtete, tak jeho autor hovoří o tomtéž, co Vy píšete, "odborníku".

0 0
možnosti
VN

VasekN

2. 8. 2010 12:39
:-/

"Česko budou prostě opouštět ony levné montovny, kde se vyrábí s nízkou

přidanou hodnotou. Úspěch českých firem musí být založen na schopnosti

generovat nové nápady a rychle inovovat produkci." Jneže tohle je jádro pudla. Totiž ČR léta podporuje výstavbu a provoz montoven daňovými úlěvami, velice liberální stavební byrokracií atd. A co kdy vláda udělala pro podnikatele v ČR, kteří chtěli investovat do inovace produkce a měli nové nápady? .... Neudělala pro ně NIC a proto tu máme hafo levných montoven. Dále většina podnikatelů se zaměřila na západní trhy a trhy EU s tím, že po revoluci se odklonily od východních trhů  a proto bude sílící koruna průser. Takže připravmě se na vyšší nezaměstnanost a nižší výdělky.

0 0
možnosti
JH

Sir Humphrey Appleby

2. 8. 2010 13:15
Re: :-/

"ČR léta podporuje výstavbu a provoz montoven"

 

ČR? nikoli - vlády ČSSD. Právě ty sem natáhly za daňové prázdniny a další úlevy spoustu montoven . sice se stále hájili a hájí tám že vznikají pracovní místa, jenež už jim uniká, že většinu těchto míst stejně obsadili cizinci.

0 0
možnosti
ML

šelma6005

2. 8. 2010 12:34
Jistě...

Na tom se samozřejmě shodneme, že půjčovat do nkonečna nejde. Navíc, každé půjčování musí mít konkrétní důvod. Jestli doma permanentně nevycházím s penězi, musím zkrouhnout své výdaje, to je jasné.

Nejvíc mi vadí, že všechny předešlé vlády rozkrádali státní kasu většinou ve formě nevýhodných státních zakázek, a teď to ods..ere obyčejný člověk, který má nejhlouběji do kapsy. Státní kasu přitom rozkrádali levicové i pravocové vlády, bez rozdílu. Takže opět bych nevinil ze současného marazmu pouze levici. Myslím, že víc zmizelých peněz šlo do tunelů, než do rozdávání chudším lidem.

0 0
možnosti
M

mstuch

2. 8. 2010 12:27
No jo,takže vládnoucí BURŽOAZIE

toho patřičně využije a běžný občan vydělávající si poctivě bude ještě okrádán,jak je v ČR zvykem.!!!!!!!!

0 0
možnosti
JH

Sir Humphrey Appleby

2. 8. 2010 12:28
Re: No jo,takže vládnoucí BURŽOAZIE

tak je to zvykem na celém světě ;-D

0 0
možnosti
K

K..

2. 8. 2010 12:19
članek

Autor je analytik jaaak cip. Nektere tvrzeni lze povazovat za pravdiva, nicmene jako celek to vyzniva dosti komicky. ;-D

0 0
možnosti
RT

djrhedy

2. 8. 2010 13:19
Re: članek

jj čísla žádná, hlavně je potřeba to pojmout ideologicky, žádný pojmy jenom dojmy, ta poslední věta byla úplným vyvrcholením. Autor jí měl napsat pod nadpis, abychom hned věděli, jak je třeba vše chápat ;-D sorry tyhle oslavné články nepodobné těm z 50.let minulého století jsou tady v poslední době stále častěji a zajímalo by mne, co tím redakce sleduje 8-o

0 0
možnosti
ML

šelma6005

2. 8. 2010 11:50
Tolik řečí o životě na dluh

Všiml jsem si diskuse níže. Všichni se shodují a já se všemi, že život na dluh je neodpovědný hazard s budoucností. Ale ruku na srdce, kdo vyrukoval s tímhle životním stylem? Neby to socík, nýbrž ještě v 20-tých letech Wall-street v USA, když se akcie, nenhutelnosti a vlastně všechno kupovalo na dluh. Už tehdy bylo v módě žít na dluh. Protože tak zájem o akcie rostl, rostly i jejich ceny, ačkoliv už dávno překročili svou reální hodnotu. Důsledek je známý - světová hospodářská krize.

A co dnes?. Všimněme si ty reklamy na různé bankové i nebankové půjčky. Přímo dokopávají ty méně promýšlivé, aby si aspoň dočasně vylepšili svůj životní standard. Však ono se to už nějako zvládne (to zplácení). A nakonec přijde na rad exekutor a rodinná tragédie vrcholí, rodina se lehce ocitne pod mostem. A tento styl nejvíc propaguje právě dnešní moderní kapitalistická společnost.

Takže bylo by dobré než mlít pořád tu samou písničku o neodpovědné levici, tak místo toho se rozhlédnout reálně kolem sebe .

0 0
možnosti
KP

alkhazali

2. 8. 2010 12:00
Re: Tolik řečí o životě na dluh

tak samozrejme ze banka se snazi udat sve pujcky, na kterych zpetne vydela. to nikoho nezbavuje odpovednosti myslet. napujcovat si na co nemam a pak narikat nad kapitalismem muze jenom blbec.

0 0
možnosti

Ex-treme

2. 8. 2010 11:43
článek o ničem

0 0
možnosti
M

marwal

2. 8. 2010 11:25
"Žít z montoven dlouho nepůjde"

už aby to bylo. Slováků, ukrajinců a mongolů je tu už příliš...jinak, pokud si firma nedokáže poradit se sílící měnou (dokonce i když kurzové ztráty jsou daňově uznatelnné) tak by se měla asi nad sebou zamyslet...to je pořád křiku, když koruna posiluje, firmy by, jak se píše, měly hledat konkurenceschopnost jinde... :-)R^

0 0
možnosti
ML

šelma6005

2. 8. 2010 11:35
Re: "Žít z montoven dlouho nepůjde"

Tak třeba já jsem Slovák a nepřišel jsem na Moravu dělat do montoven nýbrž do vývoje v elektronice. A taky se nepočítám mezi levnou pracovní sílu. Asi by to chtělo neházet všecky Slováky do jednoho pytle - co vy na to?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Za srážku vlaků únava nemohla, ukázalo šetření. Strojvůdce si chybu uvědomil

12. června 2024  11:51,  aktualizováno  12:33

Strojvedoucí havarovaného rychlíku RegioJet, v kterém minulý týden zemřeli v Pardubicích čtyři...

Egypt sužují úmorná vedra. Pouštní země ukazuje, co čeká brzy i ostatní

12. června 2024

Ještě před několika desítkami let bylo v Egyptě v dubnu příjemné klima, lehce přes dvacet stupňů....

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Číňané naletěli ruským podvodníkům. Zaplacené tisíce tun mědi nikdy neviděli

13. června 2024

Obří čínský státní obchodník s komoditami vyšetřuje ztrátu, kterou mu způsobili ruští podvodníci....

Místo investování práci jen předstírali. Banka zaměstnance načapala a vyhodila

14. června 2024

Americká banka Wells Fargo propustila část svých zaměstnanců, protože zjistila, že svou práci jen...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Německo jako vetešnictví. Země je na cestě k rozvojové zemi, varuje šéf burzy

12. června 2024

Současnou německou hospodářskou politiku ostře zkritizoval šéf tamější burzy Theodor Weimer....

Všem už firmy nepřidají. Kdo chce vyšší mzdu, musí si sám říct, zjistil průzkum

20. června 2024

Premium Zvýšení mzdy se dočkají ve druhé polovině roku hlavně lidé, kteří si o to řeknou a které firma...

Umělá inteligence má potenciál i v energetice. Náklady stlačí o desítky procent

20. června 2024

Viditelné, velké nízko visící ovoce, které může přinést prvních patnáct až dvacet procent úspor...

Americká města sužují bezohlední kurýři. Úřady proti nim chystají rázné kroky

19. června 2024

Už toho bylo dost! Takový vzkaz vyslala minulý týden policie ve Washingtonu, když se začala...

Indická sázka na fosilní zdroje. Země znásobí své uhelné kapacity

19. června 2024

V Indii letos roce přibude kapacit pro výrobu energie z uhelných zdrojů než za posledních deset...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!