Hradec přispěje stavebníkům domů či bytů

  • 2
Postavit si rodinný domek v Hradci Králové by mělo být nyní lehčí či alespoň levnější. Pokud se pět budoucích sousedů dohodne, mohou na stavbu svých rodinných domků získat od města až 150 tisíc korun na jeden dům.

Hradecká radnice se rozhodla, že na vybudování infrastruktury minimálně pěti rodinných domků či menšího domu s nejméně pěti byty přispěje až šesti miliony korun. Zásady pro udílení dotací odsouhlasili hradečtí zastupitelé. "Do měsíce očekáváme prvních žádostí. Pro letošní rok už počítáme s vyplacením šestimilionové dotace. Částku, kterou stavebníci nevyčerpají, přesuneme do dalšího roku," řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.

Hradec doufá, že mu oživení výstavby rodinných domků či menších bytových domů pomůže k nárůstu počtu obyvatel. "Pokud by se podařilo překročit stotisícovou hranici, do rozpočtu města bychom získali více peněz," sdělil Malíř.

VÝVOJ CEN BYTŮ SLEDUJTE
NA CENYBYTU.IDNES.CZ

Peníze stavebníci dostanou až po kolaudaci a převedení infrastruktury do majetku města či správcům sítí. "Na výstavbu sítí by si měli také snadněji půjčit u bank, protože budou mít jistotu, že jim město peníze po dokončení stavby dá," uvedl Malíř.