Hanácká metropole se proměnila v ráj pivařů

  • 2
V ráj milovníků pěnivého moku se proměnil travnatý areál Envelopa nedaleko centra Olomouce. Až do nedělního rána tam bude čepovat své výrobky více než dvacet domácích a zahraničních pivovarů. Dnes by se na čepu měly objevit i některé zahraniční speciály.

Jejich kompletní nabídku ale zřejmě smrtelník nestihne ochutnat - na pivním festivalu se totiž točí přes sto padesát druhů zlatavého moku.

O zahájení čtvrtého ročníku festivalu, který je podle pořadatelů největší tuzemskou přehlídkou piva, se včera postaral náměstek olomouckého primátora Miroslav Petřík. Narazil klasickou pípou sud, který naplnili kvasnicovou jedenáctkou pracovníci v nedalekého pivovaru Litovel. Krátce poté pivo začalo téct proudem i ve stáncích ostatních pivovarů.

Milovníci pěnivého moku mohou na festivalu ochutnat nejen známé značky piva, ale také na produkci malých, regionálních pivovarů. "Na cestě jsou také piva z Rakouska. Dorazí asi ve čtvrtek. Lidé díky tomu budou moci ochutnat například kvašené žitné, konopné a medové pivo," uvedl pořadatel festivalu Pavel Spálený.

ASoučástí akce je bohatý kůlturní program. Více ZDE

Olomouckou přehlídku piv letos poprvé oživí volba Miss Beerfest ČR 2005. Soutěž má celorepublikovou působnost. Přihlásilo se do ní více než 60 dívek. Do finále, které se uskuteční 14. května na festivalu, postoupí 12 dívek. Finalistky čeká rozhovor s porotou, promenáda v plavkách a speciální pivní disciplína. Dívky totiž budou soutěžit v čepování piva.


Témata: Nápoje, Pivo, Pivo, pivovar