Co dělá s penězi Filip Renč

-
Mají populární lidé také starosti se svými penězi? Jak úspěšní byli v kuponové privatizaci a na čem se jim podařilo vydělat nejvíce?

* Kam vkládáte své úspory?

Moje dluhy dosáhly nebeských výšin, takže peníze ukládám do splácení dluhů. Jinak kont a vkladních knížek mám spoustu, ale jak jsem řekl - peníze teď ukládám výhradně do dluhů.

* Myslíte na zadní kolečka máte uzavřenu životní pojistku nebo penzijní připojištění?

Nemyslím a žádnou pojistku nemám. Snad kdybych měl rodinu, tak bych si nějaké penzijní připojištění uzavřel. Řekl bych, že takovéto pojistky jsou určeny hlavně otcům rodin.

* Už jste se někdy investičně spálil?

Já neinvestuju peníze v pravém slova smyslu - tedy aby vydělaly další peníze. Neobracím je na burze, ale kupuju si věci, auta, někdy špatná auta. To se pak investičně spálím. Taky rád cestuju, investuju tedy i do cestování.

* Co je váš nejvyšší jednorázový výdělek?

To nemohu prozradit, ale samozřejmě byl za reklamu. Ta je pro filmaře nejlepší oblastí pro výdělek. Za jednu reklamu si vyděláte jako za celovečerní film, který točíte rok i víc. Ovšem oproti zahraničí jsou výdělky v reklamě v Čechách pro šumaře.

* Podařilo se vám vydělat na kuponové privatizaci? Zůstaly vám ještě nějaké akcie?

Já jsem se zúčastnil jen první vlny. Někdo mně poradil investovat do jakýchsi skladů. Ovšem tyto akcie - v hodnotě asi osm tisíc korun - mi zabavil v exekuci finanční úřad.