Diskuze

Česká ekonomika zvolnila růst

Růst české ekonomiky zpomaluje. V prvním letošním čtvrtletí se HDP meziročně zvýšil o 2,5 procenta, což je nejslabší výsledek od konce roku 1999, kdy se hospodářství dostávalo z recese.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Belzebub

9. 7. 2002 13:40
hra s procenty
Priklad: Jestlize nemecka ekonomika poroste jen o pul procenta a ceska o 1 procento kdy se jejich uroven srovna ? Odpoved -nikdy . 0,5 % z 1000 je 5 a 1 % ze sta je 1. Takze v absolutnich cislech tyto dve ekonomiky diverguji a nikoliv konverguji.
0 0
možnosti

Počtář

9. 8. 2002 16:48
Re: hra s procenty
Jen si to pěkně spočítej a uvidíš, že nemáš pravdu. Při uvedených parametrech sice budou absolutní hodnoty nejdříve divergovat, ale stále o menší část, až dojde k bodu zvratu a úrovňové veličiny začnou konvergovat. Jednoduchý příklad rozdílu mezi úrovňovými proměnnými a jejihc prvními derivacemi.
0 0
možnosti

eda

20. 6. 2002 11:07
budoucnosti se nebojme
konečně se nám rýsuje vláda, jakou si zasloužíme. Pracovité a slušné čehůnstvo se domohlo vlády, která se jistě postará. Garanty jsou nejenom socani a komunisté, ale jistě zdatně jim budou sekundovat lidovci a ta naše, sice malá a bezvýznamná, strana spravedlivých a čestných, no prostě těch nej, nej, US-DEU. Zajímalo by mne, jak se asi tváří čestná předsedkyně bývalé DEU, pí Hromádková, která tak razantně odmítala práci s komunisty a dnes je jich všude plno, nejenom v jejich rodné straně, ale jsou i schováni u socanstva a  to v hojné míře.
0 0
možnosti

Krygl

20. 6. 2002 10:55
Cykly..
Ze by jsme se v ramci ekonomickeho cyklu dostavali do sestupne faze? Mmmm, tak to se z toho nase socialni ekonomika pose*e, s prominutim..
0 0
možnosti

Daňový soumar

20. 6. 2002 9:58
Prapodivné změny
v informování od "nezávislých" státních orgánů. Před volbama jen samá pozitiva a prudké úspěchy a hned po volbách taky trochu reality. Zvláštní je hlavně to načasování zpráv...
0 0
možnosti

Ivo

20. 6. 2002 10:04
Re: Prapodivné změny
Když se podíváte na web ČSU, tak zjistíte, že termíny vyhlášení výsledků jsou známy rok dopředu, takže tady nejde o žádné manipulování. To už spíš můžete podezřívat, že byl "schválně" vybrán tento termín voleb.
0 0
možnosti