Diskuze

Češka vymyslela opalovací krémy pro africké albíny, mohou zachránit život

Chemička Andrea Hároniková z brněnské techniky vytvořila recept na levné opalovací krémy pro albíny v Ghaně. Cílem bylo navrhnout produkt, který mohou snadno vyrábět z lokálních surovin lidé bez chemického vzdělání, bez speciální techniky či přístrojů. Peníze pro rozjezd výroby v Ghaně sháněla skupina dobrovolníků prostřednictvím komunitního financování na serveru HitHit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J82o65s26e60f 21Z18e46m73a66n

22. 3. 2019 15:13

Bude to sice znít hnusně, ale v těchto zemích je "neoblíbenost" albínů zcela logická. Je to genetická porucha a společnost se tak jednoduše brání přenosu vadného genu na další generace. Takže vzácná porucha bude čím dál méně vzácná .....

1 0
možnosti
MK

A ten krém jim pomůže k tomu, aby nebyli pronásledováni? Z modrých očí, světlých řas, z blondaku se stanou tmavovlasi? Bože....Rv

2 1
možnosti
ZO

Mohou zachránit život - neonemocní rakovinou.

0 0
možnosti
JK

V clanku chybi dulezita informace, ze 90% albinu v Africe se nedozije 40 let, protoze umiraji na rakovinu kuze, diky chybejicimi melaninu se nedokazi branit vsudypritomnym slunecnim paprskum (skodlive UV zareni) ktere jsou v oblasti rovniku nejsilnejsi. Z tohoto pohledu je levny (2$) opalovaci krem s faktorem 50 (pokud se tedy ukaze jako funkcni) neco co muze prodlouzit spouste lidi zivot o mnoho let!

6 1
možnosti
RP

Matko Přírodo! Albíni jsou ohroženi kvůli světlé barvě kůže, tak jim ta Nenávist zdarma namíchá mazání s Titanovou bělobou;-D To nevymyslíš...

1 4
možnosti
JP

Jediná funkční pomoc Africe je antikoncepce , jedině ta může vyřešit jejich problémy .

4 4
možnosti
KT

Tyto kremy nejsou zadnou novinkou, jiz existuji dlouho, napriklad tento mam ja

https://woodenspoon.eu/en/products/sunscreen-protection/

Sice jsou narozdil od beznych opalovaci kremu nezavadne, ale spatne se rozmazavaji a jsou drahe. Take zanechavaji bilou vrstvu na kuzi, nevstrebavaji se.

0 0
možnosti
Foto

Jenže oni právě potřebují levné. Na facebooku cestoval Zibura psal, že jde o Ghanu, kde sice opalovací krémy jsou, ale příliš drahé na to, aby si je mohli albíni dovolit. Proto ta snaha vyrobit levné a z místních surovin.

0 0
možnosti
JF

Tipnul bych si že to nikdy nespustí. Na HCF webu píšou že “Krém bude prodáván za výrobní náklady a výnos bude reinvestován do produkce” což nedává ekonomicky smysl”. Pokud by byla výroba tak levná, pak by se jim spíš vyplatilo zaplavit s tím svět a Afriku případně sponzorovat ze zisku.

Připomíná mi to hoax, paradoxně autorka se označuje za bojovnici proti hoaxům.

Těším se na červnový článek z čerstvě otevřené továrny.

2 1
možnosti
VH

Možná by vyšlo levněji je komplet přetetovat na černo.

1 3
možnosti
TS

Kolika procent lidi se to tyka? Neni potreba vice je ucit hospodarit, podporovat o to vice skoly, aby coby narod byli sobestacni a tim i mene predsudku a podobne? ..a nechteli utikat tam, kde uz vsechno umi ?

1 3
možnosti
JN

Pane Svobodo, pletete jablka s hruškami. Víte, co je albinismus?

4 0
možnosti
Foto

Nemohla by se soustředit "na své lidi"?

Do Afriky se sypou miliardy, milionům z nich dáváme povolení k pobytu v Evropě, v Africe mají ženy i 44 dětí, protože je uživí ;-) a teď ještě opalovací krémy... Krása.

Oni se pak odvděčí až přijedou ... třeba tím že zapálí autobus s dětmi jako ten Somálec, nebo někoho zmlátí a znásilní.

3 6
možnosti