Diskuze

Expert: Ceny energií budou brzy až trojnásobné, vláda musí jednat rychle a plošně

Do rozpočtů českých domácností i firem výrazně zasahuje růst cen energií. Roční účet rodiny, která elektřinou vytápí dům, vzroste z 36 tisíc korun na téměř 100 tisíc. Nelze se spoléhat na to, že by ceny zase klesly, uvádí člen představenstva firmy Centropol Jiří Matoušek v Rozstřelu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Trojnásobné je dost optimistické. Spíše pěti sestinasobne. Bohužel je docela možné že ani to nebude stačit. Hlavně není jisté zda v zimě nějaký plyn vůbec bude. Pokud z Ruska dodávky plynu nebudou, pak plyn prostě nebude. Na to aby Evropa pokryla svou spotřebu zkapalnenym plynem z USA je to cca 300 tankeru denně. Což ani neexistuje. Navíc kdo by to zaplatil. Nicméně nás by se to moc netýkalo, nemáme přístav u moře.

0 0
možnosti
RG

Rychle a plošně - to naše vláda ne myslitelů, hrabošů pro sebe a vysiláčů signálu neumí. Pryč s nimi, nejlépe do Vltavy!!!!

0 2
možnosti
MN

Něco nesedí, zálohy mám stejný jako loni. Tady chce někdo zase masivně vydojit stát.

0 0
možnosti
FE

Vláída neumí jednat plošně. Milovníci pětikolky ale stejně žádnou pomoc nepotřebují

0 0
možnosti

P45a19v53e77l 46Š72m32í49d

14. 6. 2022 21:07

tak jsme se pobavil. Snižte spotřebu, snižte teplotu v pokojích, snižte ohřívání vody. Takže jeden příklad. Platil jsme zálohy u CEZ-u na plyn 1380 Kc. Za lonský rok mně "měli vrátit" cca 6 tis Kč. jsem šetřil ,ale ouha, tyto peníze mně převedli na další období a měsíční zálohu mně zvedli na 1900 Kč. P.S. mám fixaci ještě na dva roky.Co by mně na to expert řekl?

0 0
možnosti
PJ

Stačí napsat nesouhlas a požadavek na vrácení přeplatku na účet.

1 0
možnosti
LK

Stačí zavést spekulant s marží > 20 % ke zdi, a je po problému.

0 0
možnosti
LK

Konec české ekonomiky způsobené vládou(legislativou), ČEZem a spekulanty.

2 2
možnosti
FE

vynechal bych jen ten ČEZ a spekulanty a zmínil bych konkrétně Fialu

1 1
možnosti
LJ

€€ Nejhůř na tom jsou a budou lidé v domech, které elektřinou i vytápí, a nemají tepelné čerpadlo nebo fotovoltaiku na střeše. Při spotřebě dvanácti megawatthodin ročně takové domácnosti platí zhruba 36 tisíc korun a účet se jim nyní zvedne na 95 500 korun.

a tyhle prachy pro keťase, překupníky, handlíře, ty tedy nejdou do Ruska Putinovi? Vždyť za všechnu drahotu prý může Putin!

Ať si na burze obchoduje elektřinu těch 30% akcionářů, které vláda odmítá vyplatit. Oni to ale naši bývalí vyvolení nedovolí, že?

a tu fotovoltaiku na střeše už také mohl mít dávno každý, kdyby mu to ČEZ a vlády dovolily. Kdo by pak ale nakupoval tu ze solárních polí za 12,50Kč že?

a to mají ještě tu drzost na liště vedle článku reklama větrník s nápisem: PRO SILNOU ZEMI A ČISTOU KRAJINU - ČISTÁ ENERGIE ZÍTŘKA - ČEZ - JSME ČISTÁ ENERGIE ZÍTŘKA. Děláme to pro vaše děti - vaše KSČ?

2 0
možnosti

FV mám (bez dotací a byrokracie), TČ mám také, ale zapojuji svépomocí. Do zimy v pohodě stíhám. Bohužel mí příbuzní na to totálně dlabou a asi čekaji, že jim předražené přímotopy budu dotovat....

1 0
možnosti
VS

Uzasna situace. Vlada v dojemne spolupraci s EU a klaneni se novemu globalnimu nabozenstvi zvanem “climate change” a zejmena silenemu a umyslnemu vyhlaseni embarga na rusky plyn a ropu privede celou spolecnost do nepredstavitelne energeticke krize a samosebou krize spolecenske, ktera bude nasledovat. Narust cen o 130% behem roku? Kam se na tyhle chamtivce hrabe stary komunisticky rezim? Je to dost velka prace tohle komentovat a zustat slusny.

4 0
možnosti
LJ

S vaším komunismem jděte do ....., soudruhu! ;-€

2 1
možnosti

Vláda je banda falešnejch slizskejch ksindlů.

6 1
možnosti

prý 130%;-D;-D;-D, na tuhle blbost jste ppřišel kde, od Havlíčka z ANO?

0 1
možnosti