Diskuze

Pacient nesmí bloudit. Provede ho praktik, říká ministr zdravotnictví

V komplikovaném resortu se chce ministr zdravotnictví Adam Vojtěch zaměřit na to, co je proveditelné: neplánuje překopat financování zdravotnictví, chce vylepšit pověst praktiků, využít jejich potenciál a odstartovat elektronizaci. „Dělat obvoďáka nemá být za trest. Systém přenastavíme tak, aby praktický lékař ušetřil systému významné prostředky, říká ministr Vojtěch.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

IZIP nebyl projekt VZP, propána. Byl to soukromý podnik členů/poslanců ODS. Že do toho později VZP namočili, je jiná věc (a VZP to taky pak rychle odpískala).

1 0
možnosti
PS

Za IZIP zaplatila VZP 2 miliardy.

0 0
možnosti
JG

Praktik ušetří peníze systému tím, že pacienta ke specialistovu nepošle a ten natáhne brka.

0 0
možnosti
PS

Nemá si kupovat tak drahé přístroje.

0 0
možnosti
LM

No pan ministr je mladej, takze ma jeste narok byt bl... teda naivni. Na nej se nemuzeme zlobit, ale na toho kdo ho tam dosadil.

1 0
možnosti
SL

K obvodnímu lékaři doporučuji chodit co nejméně .(mám velmi dobrou lékařku)

Protože i když jste objednáni na čas, vždy se to prodlouží asi o 15minut (min) a mezi tím máte dost velkou šanci něco chytit od chrblajících pacientů :-P. Část z nich ve své sebelítosti ráda rozdělí o své bacily (prostě nemají základní hygienické návyky nebo na to kašlou ;-D) ...

Jinak - pan ministr pěkně kvoká, ale vejce nesnese (žádný užitek z kvokání).

4 2
možnosti
JM

J37i39ř27í 74M49a32c18e16k

18. 3. 2019 10:38

U specialistů často čekám podstatně déle, i když jsem objednán na čas.

2 0
možnosti
AK

To jsou fakt plky ;-€ Realita je, že když nemáte známý, tak jste prostě namydlený a je jen otázka náhody, jestli lékařskou péči přežijete, nebo ne. Moje několikrát potvrzená zkušenost. Chudí bez známostí mají prostě smůlu.

3 5
možnosti
DNP

Několikrát jste péči přežila nebo ne?

5 0
možnosti
PK

...tyhle cinty si nech ministře pro svoji stranu. Když mám akutní stav a na vyšetření pro mne je čas až za tři měsíce, tak ten nádor bude jak hruška.

Přestaňte jalově žvanit, rozkrádat a začněte lidi léčit!!

7 3
možnosti
MJ

Pan ministr by měl nejdřív řešit krok č. 1 a to dostatek kvalitních praktiků. Po přestěhování 30 km za Prahu jsem byla rok bez praktika, v okolí bydliště mají všichni plno. Čekání tak 1-2 hodiny, i víc. Většina praktiků v důchodovém věku a o jejich sebevzdělávání si nedělám iluze. V tom stavu v jakém to je vážně nechci, aby můj život, pokud onemocním, závisel v první řadě na praktickém lékaři.

6 0
možnosti
SK

Ano, s tím naprosto souhlasím. Nakonec na postu ministra zdravotnictví před Vojtěchem byli i mnohem starší a zkušenější mudr. viz Macek jenž se stal spisovatelem. Asi vládě a režimu vojtěch vyhovuje, tak si ministerský plat bude užívat celý mandát. Jakožto lékařský lajk mi vyhovuje, nejdříve se jít poradit se svojí obvodní lékařkou, které naprosto důvěřuji . A ta rozhodne o další odborné konzultaci u specialisty. Nežiji ve velkoměstě, a dojíždět jalově na specializované zdravotnické zařízení , je nehospodárné. Ze zkušenosti, vím, že specializované ambulance v okrese, jsou pacienty přetížené a bez objednání berou jen akutní případy odeslané právě obvodáky. V čekárně se občas naskytne případ vyžadování vyšetření s poukazem na známého xy.

0 0
možnosti
ZS

Čtu diskusi a říkám si jakou mám kliku. Praktická lékařka, ke které chodím 20 let, určí diagnózu lépe než doktoři z fakultní nemocnice. Dopoledne i odpoledne má jednu hodinu vyhrazenou pro objednané pacienty. Takže, když se objednám, čekám max. 10 minut.

1 0
možnosti
OU
SL

Ale tento to dovede krááásně prodat ;-D.

Slibem nezarmoutíš :-).

3 0
možnosti
PS

Pokud si kolega koupí nový přístroj, ostatní mu pomohou ho posíláním pacientů splatit.

Na oplátku.

1 0
možnosti