ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Cizí muž se v bytě osprchoval, najedl a usnul. Majitelka spala vedle v ložnici

  • 3
Devětadvacetiletému muži hrozí až tříleté vězení za to, že se v cizím bytě choval jako doma. Dostal se do něj, protože majitelka nechala klíče ve dveřích. Ta ho pak našla spícího v pokoji své dcery.

Ke kurióznímu případu došlo minulý pátek ve Větřní na Českokrumlovsku. V brzkých ranních hodinách využil muž z Českobudějovicka zapomenutých klíčů v zámku jednoho z bytů.

„Když se po odemčení dveří na jeho zavolání nikdo neozval, bral to jako svolení k tomu, že si v bytě může dělat, co chce,“ konstatoval českokrumlovský policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Muž se v bytě osprchoval, vzal si na sebe oblečení dcery poškozené, najedl se a následně se spokojeně uložil ke spánku v dětském pokoji. Majitelka bytu, která byla v té době doma sama, přitom celou dobu nerušeně spala v ložnici.

Když pak ráno v dětském pokoji objevila v posteli své dcery muže, kterého nikdy neviděla, zalarmovala policii. Policisté z Větřní ho na místě zadrželi. Nebylo to poprvé, co se s ním setkali.

„Muže nyní čeká soud, kde mu za spáchání přečinu porušování domovní svobody hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let,“ upřesnil mluvčí.