Řidič ujíždějící před policií naboural v obci Studnice do stodoly. | foto: Policie ČR

Ujíždění před policií zastavila stodola, řidič půjde z nemocnice do vězení

  • 3
Celostátně hledaný muž chtěl ujet před policejní hlídkou, která ho ve čtvrtek večer zastavovala v Jindřichově Hradci. Honičku ukončil nabouráním do stodoly. Test na drogy byl pozitivní, navíc má zákaz řízení. Až vyléčí zranění po nehodě, poputuje rovnou do vězení.

Ve čtvrtek okolo 19. hodiny chtěli policisté v Jindřichově Hradci na sídlišti Vajgar zastavit a zkontrolovat řidiče vozidla Ford Tranzit. Ten ale nezastavil a začal ujíždět. Nereagoval ani na výzvy k zastavení pomocí výstražného a zvukového zařízení.

„Naopak přidal na rychlosti a snažil se hlídce ztratit z dohledu. Nakonec opustil Jindřichův Hradec a ujížděl po silnici číslo II/128 směrem na Deštnou. Ještě před ní odbočil vlevo na obec Studnice,“ popsala jindřichohradecká policejní mluvčí Věra Mžiková.

Při projíždění prudké pravotočivé zatáčky ve vsi muž za volantem nezvládl řízení a dostal smyk. Vyjel mimo komunikaci a narazil do rohu stodoly. Policisté v řidiči poznali místního celostátně hledaného muže.

Dechová zkouška na alkoholu byla negativní. Následoval test na přítomnost omamných látek, který ukázal pozitivní výsledek na kokain a amfetamin. Dále policisté zjistili, že pětačtyřicetiletý muž řídil vozidlo i přesto, že měl několik platných zákazů řízení všech motorových vozidel.

„Protože se při nehodě zranil, vrtulník ho transportoval do nemocnice v Českých Budějovicích. Odtud bude převezen do věznice, protože byl na něj vydaný příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody,“ doplnila Mžiková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz