Ilustrační fotografie.

Ilustrační fotografie. | foto: Policie ČR, MAFRA

Muž prodal cizincům kilogram marihuany, za pár minut je chytla policie

  • 9
K obchodnímu centru na okraji Českých Budějovic přijela dvě vozidla značky BMW. V jednom z nich vezl řidič kilogram marihuany. Byl domluvený s dvojicí cizinců na prodeji drogy za více než 150 tisíc korun. Z úspěšného obchodu se radovali pár minut.

Českobudějovičtí kriminalisté při svém pátrání zjistili informace o obchodu, který se měl uskutečnit v neděli odpoledne.

"Do akce povolali zásahovou jednotku, která byla připravena muže zadržet a předat do rukou kriminalistů," sdělila jihočeská policejní mluvčí Lenka Holická.

Potvrdila, že se pak scénář naplnil podle předpokladu. U obchodního centra se sjela dvě vozidla značky BMW a v nich muži, po kterých kriminálka pátrala. Po předávce drogy uplynulo jen pár minut a všichni tři podezřelí byli zadrženi členy zásahové jednotky.

"V jednom z vozidel kriminalisté nalezli balík s více než kilogramem marihuany, který měl směřovat za hranice. Distributor si prodejem drog přišel na více než 150 tisíc korun," spočítala Holická.

Dva cizinci ve věku dvacet a jednadvacet let, i dvaatřicetiletý muž z Českých Budějovic jsou od úterý za mřížemi. Státní zástupce navíc přijal návrh na vzetí obviněných do vazby.

"Ještě před tím si vyslechli obvinění ze spáchání trestných činů nedovolené výroby a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu," doplnila policejní mluvčí.

Nejstarší z mužů podle policie takřka profesionální zločinec. Kriminalistům je známý jako pachatel násilné i majetkové trestné činnosti. Do zahraničí navíc marihuanu údajně prodával již dříve. Obviněným hrozí trest až deset let odnětí svobody.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit