(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek)

Podvodník změnil trik na seniory, místo peněz pro vnuka je chtěl na úplatek

  • 0
S inovovanou historkou k ošálení důvěřivých seniorů přišel podvodník, po kterém nyní pátrají policisté v Českých Budějovicích. Zatímco většina ostatních se zpravidla vydává za vnuky a mámí od důchodců naspořené peníze například pod záminkou koupě auta, tento si řekl o půjčku na úplatek pro policii.

Podvodník ženu vyhledal v pondělí odpoledne na českobudějovickém Pražském sídlišti.

„Zazvonil u seniorky, a když otevřela, spustil na ni naléhavým tónem historku o tom, jak měl právě dopravní nehodu s policejním vozidlem a policisté mu po nehodě naměřili alkohol v dechu,“ popsala případ jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Muž na seniorku naléhal, že by ho mohla celá událost zlikvidovat, a tak potřebuje peníze, aby hlídku uplatil.

„Žena podvodné legendě bohužel uvěřila a pozvala pachatele dovnitř domu, kde spolu zjistili, kolik má peněz. Všechny mu předala,“ pokračovala Krausová. Dohromady to dělalo dvacet tisíc korun.

Podvodníka těžko vypátrají

Pachatel seniorce namluvil, že je synem sousedů, kteří se o této události nesmí nic dozvědět. Slíbil, že jí vypůjčené peníze další den vrátí. U jejích dveří už se pak neobjevil a peníze zmizely i s ním.

Podvodníka bude velmi komplikované vypátrat, protože podvedená žena si nemohla vybavit jeho podobu, ani co měl na sobě, a tak policisté nemohli sestavit identikit.

„Znovu proto apelujeme na seniory, aby nevěřili příběhům cizích lidí, nepouštěli je do svých obydlí a v žádném případě nedávali všanc své úspory,“ zdůraznila policejní mluvčí. Dodala, že pokud by na někoho přišel člověk s podobnou legendou, má okamžitě zavolat na linku 158.