Diskuze

Na obchvatu se často bourá. Řidiči si zvyknou a nehod ubude, věří policie

Hned při otevření obchvatu Chýnova na Táborsku část místních upozornila, že jsou na něm nebezpečné křižovatky. Auta po něm jezdí měsíc a už se tam stalo šest nehod. ŘSD tam zvýraznila značení, ale o snížení rychlosti na 70 km/h policie neuvažuje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnes ráno opět masakr – dodávka s osobákem. Nevím kde pan Radek Mátl bere informace a zda se byl na tento úsek někdy podívat. Jezdím tudy každý den, čekali jsme na obchvat jako na smilování, protože stará křižovatka co v Chýnově spojovala hlavní tahy od Tábora, Plané, Kamenice a Brna se nám zdála být ,,nebezpečná“, šlo přitom jen o plechy. Na nové křižovatce, kde přejíždíte obchvat z Chýnova na Planou jde ale o životy. Obchvat je v tomto místě do oblouku, kde při příjezdu od Chýnova vidíte přijíždějící auta z levé strany od Brna jen cca na 3 sekundy při 90km/h, protože vám brání ve výhledu protihluková stěna. Vy přitom musíte přejet 4 jízdní pruhy, abyste se dostali na silnici do Plané. Zítra to bude měsíc od otevření obchvatu a byl jsem svědkem čtyř dopravních nehod se zraněním, kde auta byla na odpis. Bouračky s jen pomačkanými plechy už ani nepočítáme. Za deště, nebo za šera, je přejetí této křižovatky opravdu hazard se životem. Zvu všechny co od stolu argumentují, že křižovatka je bezpečná, přijeďte, vyzkoušejte a s čistým svědomím řekněte, zda máte pravdu a nebojíte se přejet na druhou stranu. Na videu u tohoto článku se jedná o křižovatku na kterou se ke konci videa teprve přibližujete, kde právě v poslední sekundě videa vidíte na pravé straně problémové místo křižovatky. (nevím proč video nepokračovalo dál – záměr?)

1 0
možnosti
VM

Takové nové křižovatky by měly být ideálně řešeny mimoúrovňově. Jenže to by museli na ministerstvu být ochotni pustit chlup.

0 0
možnosti
Foto

J53i54ř35í 89E38r50b98e27n

8. 11. 2022 13:47

Rozpočet ŘSD není hrazen z fondů ministerstva.

0 0
možnosti
JS

J41a41n 13S74l27o10v20í69k

7. 11. 2022 13:56

Nezvykli si třeba ani na obchvatu Holic, takže sedmdesátka se tam pak také musela dát. Stavět v dnešní době na hlavních tazích zastaralé průsečné křižovatky je špatný zvyk.

2 0
možnosti
Foto

J16i84ř30í 21E98r81b31e33n

8. 11. 2022 13:52

Dvě takové teď impotenti z ŘSD stavějí na I/16 na obchvatu Nové Paky. Nová silnice bude se spoustou zářezů, náspů a mostů, ale napojení na starou silnici do města i na křižující II/284 udělají opět pomocí stykových křižovatek. O pár kilometrů dál na obchvatu Jičína přitom takové křižovatky pro změnu budou rušit.

0 0
možnosti