Kolo cyklisty, kterého srazilo nákladní auto u Jindřichova Hradce.

Kolo cyklisty, kterého srazilo nákladní auto u Jindřichova Hradce. | foto: Policie ČR

Řidič srazil cyklistu, který na místě zemřel, a ujel. Hledá ho policie

  • 28
Zatím neznámý řidič ve čtvrtek dopoledne na Jindřichohradecku srazil jedenaosmdesátiléto cyklistu a z místa ujel, aniž by zraněnému poskytl pomoc. Ten na místě zemřel. Policie po řidiči nákladního vozu pátrá.

Nehoda se stala mezi osmou hodinou ráno a půl jedenáctou dopoledne na silnici I/23 z Jindřichova Hradce na Děbolín. Přesné místo se nachází deset metrů za odbočkou vedoucí na Nový Dvůr.

„Zatím neznámý řidič nezjištěného nákladního automobilu bílé barvy, patrně tovární značky Volvo, při nehodě z dosud nezjištěných příčin při jízdě ve směru od Jindřichova Hradce zezadu narazil do před ním jedoucího cyklisty,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová.

Náraz odhodil muže na kole značky Merida Crossway 8500 do pravého příkopu, kde na následky těžkých zranění na místě zemřel. Řidič nákladního vozidla z místa nehody ujel.

Kriminalisté teď žádají o spolupráci veřejnost. „Hledáme svědky nehody, záznamy z autokamer, případně další osoby, které si v uvedenou dobu všimli cyklisty, nebo uvedeného nákladního vozidla, které mělo po nehodě přední část viditelně poškozenou,“ vysvětlila mluvčí Millerová.