Původně bylo v tomto domě v Nežárecké ulici v Jindřichově Hradci devět bytů. Po...

Původně bylo v tomto domě v Nežárecké ulici v Jindřichově Hradci devět bytů. Po rekonstrukci se jejich počet zvýší na 28. | foto: David Peltán, MAFRA

Radnice koupila dům, ale tři roky s ním nic nedělá. Chtějí ho dvě firmy

  • 0
Dům v Nežárecké ulici v Jindřichově Hradci koupila radnice, protože hrozilo, že jeho majitel ho přestaví na ubytovnu pro nepřizpůsobivé občany. Už tři roky s ním nic nedělá, i když tam plánovala městské byty. Nyní o koupi rozestavěného domu projevily zájem dvě firmy.

Budova s číslem popisným 62 stojí na klidném místě v historické části Jindřichova Hradce. Když ji její majitel začal opravovat, lidé z okolí dostali strach, že z ní udělá ubytovnu pro nepřizpůsobivé občany.

Radnice vyslyšela připomínky místních obyvatel a rozestavěný dům, o kterém podnikatel Miloš Vorlíček tvrdil, že v něm připravuje 28 malometrážních bytů, koupila v roce 2019 za devět a půl milionu korun.

„Dům byl ve velmi špatném technickém stavu již v době odkoupení. Stavební úpravy na 28 bytových jednotek, které prováděl pan Vorlíček, byly v rozporu s vydaným stavebním povolením a bez projektové dokumentace,“ připomněla mluvčí radnice Eliška Čermáková.

Po odkupu město plánovalo upravit objekt na městské byty. S tímto plánem počítaly i rozpočty na roky 2021 a 2022, v nichž byly vyčleněné peníze na zpracování projektové dokumentace.

Tu ale doposud vedení města nezadalo. A začalo se uvažovat i o možnosti budovu zbourat a postavit na jejím místě novou.

A nově musí město řešit žádosti o odkup domu, které obdrželo od společností Starkon a Kmocháček spol. O budoucnosti opuštěné budovy budou rozhodovat zastupitelé města na svém zasedání.