ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Motorkář přejel do protisměru, kde se střetl s autem. Nehodu nepřežil

  • 24
Motorkář se odpoledne střetl s osobním autem na hlavním tahu z Českých Budějovic do Českého Krumlova. Motocyklista na místě zemřel, další dva lidé jsou zranění.

Nehoda se stala v půl druhé mezi obcemi Rájov a Přísečná. Vyjely k ní všechny složky integrovaného záchranného systému.

„Čtyřiadvacetiletý motorkář na stroji Aprilia jel ve směru od Českých Budějovic. V táhlé pravotočivé zatáčce přejel do protisměru, kde se střetl se osobním automobilem Škoda Octavia. Motorkář nehodu nepřežil. V autě se lehce zranili dva lidé,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Miroslav Doubek. Motocykl se po nárazu vzňal a shořel.

Motocyklista zůstal po nárazu v bezvědomí a nejevil žádné známky života. Svědek ještě před příjezdem sanitek začal s poskytováním první pomoci, na jeho snahu navázali záchranáři rozšířenou resuscitací.

Nehoda se stala v místě, kde jsou tři jízdní pruhy

„Přes veškerou snahu všech zúčastněných se nepodařilo mladého muže zachránit. Podlehl na místě mnohačetným poraněním hlavy, páteře a hrudníku,“ upřesnila mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

Policisté zjišťují příčiny nehody, která se stala na frekventované silnici v místě, kde jsou tři jízdní pruhy. Policisté zabrali jeden a provoz svedli do zbylých dvou.

Za poslední tři dny je to již druhá tragická nehoda, při níž zemřel motorkář. Ve středu večer se střetl motocykl s autem u Písku. Na místě zemřel jeho řidič i spolujezdkyně. (více čtěte zde)

Nehoda se stala mezi obcemi Rájov a Přísečná.

Nehoda se stala mezi obcemi Rájov a Přísečná.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz