Havarovaný kamion zablokoval tah na Plzeň. | foto: Policie ČR

Kamion uklouzl na ledovce a narazil do domu. Zablokoval tah na Plzeň

  • 7
Na namrzlých vozovkách napříč Jihočeským krajem se od rána stalo přes dvacet nehod. K nejvážnější vyjížděli policisté do Lnářů, kde kamion narazil do domu. Hlavní tah na Plzeň byl celé dopoledne zavřený.

Řidič kamionu boural ve Lnářích na Strakonicku před půl čtvrtou ráno. Na namrzlé vozovce kvůli nepřiměřené rychlosti narazil do domu a částečně zablokoval vozovku.

„Nehoda se obešla bez zranění. Předběžná škoda na domě a kamionu činí 700 tisíc korun,“ upřesnila policejní mluvčí Martina Joklová.

Frekventovaná silnice, která je hlavní spojkou mezi jižními a západními Čechami, byla zavřená. Policisté odkláněli dopravu na objížďky. Nyní už je opět průjezdná.

Zledovatělé vozovky dělaly problémy řidičům po celém Jihočeském kraji, ale nejvíc nehod policisté řešili na Strakonicku a Táborsku. „A další stále přibývají. Naštěstí si zatím nevyžádaly žádné vážnější zranění,“ doplnila Joklová.

V nemocnici skončil cyklista, kterému to v Malšicích na Táborsku uklouzlo na ledovce.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz