ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Gang mladíků přepadával vrstevníky. Chtěli peníze, brali i cigaretu či prsten

  • 19
Jindřichohradeckým kriminalistům se podařilo objasnit několik trestných činů, kterých se od června do srpna letošního roku dopouštěla pětičlenná parta mladíků. Přepadávala a okrádala své vrstevníky. Za loupež jim hrozí od dvou do deseti let vězení.

Mladíci ve věku od 17 do 19 let si své oběti vybírali na různých místech po Jindřichově Hradci. Útočili jako pětičlenný gang, jindy jako dvojice či trojice.

„První z případů se odehrál počátkem června na sídlišti Hvězdárna, kde poškozeného obklíčili a požadovali po něm peníze. Jelikož u sebe žádné neměl, sebrali mu energetický nápoj,“ popsala jindřichohradecká policejní mluvčí Věra Mžiková.

Koncem června v místní části Otín sebrali své oběti pod pohrůžkou násilí elektronickou cigaretu a ve stejný den mladíka s jeho dalšími dvěma kamarády fyzicky napadli.

Školáci, kteří v Brně páchali brutální loupeže, už jsou za mřížemi

O pár dní později čtyřem poškozeným vyhrožovali ublížením na zdraví. „Dále začátkem července v parku pod Gymnáziem Vítězslava Nováka opět čtyřem poškozeným pod pohrůžkou násilí prohledali batohy a z jednoho odcizili powerbanku a prsten,“ upřesnila mluvčí.

Poslední loupež se odehrála na začátku srpna poblíž křižovatky ulic Václavská a U Nemocnice. Pod pohrůžkou násilí tam donutili poškozeného k vydání příruční tašky.

Jindřichohradeckým policistům se gang mladíků podařilo vypátrat, nyní je čeká soud. Za loupež jim hrozí vězení od dvou do deseti let.

12. září 2023