Diskuze

V Písku ubytují i s rodinami 200 Srbů, kteří sem míří za prací

Společnost Faurecia chce do Písku přivést až 200 zaměstnanců ze Srbska. S píseckou radnicí se vedení firmy na jejich pobytu domluvila s tím, že se mají do města přestěhovat pokud možno s celou rodinou. První z rodin přijedou už tento týden.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Srbové, čili vlastním názvem Srbijci jsou zpravidla pravověrní, ale asi tak, jako jsme my katolíci. Své křesťanské svátky slaví s posunem, protože se řídí jejich kalendářem, ale nevidím zde nějaký důvod ke konfliktům.

Pokud budou opravdu vybíráni a to té Faurécii věřím, potřebuje spolehlivou pracovní sílu, pak to budou i lidé stejného ražení, jako většina z nás. jejich děti doplní pracovní síly v dohledné době, po skončení školní docházky, takže další plus.

Rodiny jsou vždy méně radikální, než mladíci bez dokladů, ale se smartfouny, ty jakýmsi zázrakem zachránili.

V Písku mají dokonce už i kostel sv. Václava, směrem na Nepodřice, kde se konají pravoslavné bohoslužby. Takže prosím, nebojte se jich, těch pár stovek může být jenom příspěvek k světovosti přemyslovského Písku.

0 0
možnosti
ES

Klíčová informace chybí: jsou to muslimové?

0 1
možnosti
MM

Plaťte jak máte a nebude alarmující odchodovost....

1 0
možnosti
Foto

Pokud někdo z Písku emigruje, tak do Prahy, ta odsává všechen hmyz, jako zářivka. Jsou tam příslovečné platy, ale také tomu odpovídající náklady.

V Písku nebydlím, ale těch 18 km mi není překážkou, abych alespoň jednou v týdnu nedýchal tamější atmosféru. Procházka nad Otavou k hřbitovu, zimnímu stadiónu, na most, na Bakaláře a zpět na kamenný most patří k mým pravidelným okruhům v Písku.

0 0
možnosti