Koloběžka, na které havaroval muž v Písku. | foto: PČR

Řidič spadl obličejem na řídítka elektrokoloběžky, zachraňoval ho svědek

  • 49
Vážnou nehodu muže na elektrokoloběžce řeší policisté v Písku. V pondělí havaroval kvůli nerovnosti na cestě, hlavou přepadl na řidítka a teď s těžkými zraněními v obličeji leží v tamní nemocnici. Podobných nehod po celé republice přibývá.

Nehoda se stala odpoledne na chodníku podél ulice Zborovská v Písku nedaleko nemocnice. Asfaltový povrch vozovky je v místě zvlněný kvůli kořenům stromů. Muž středního věku na elektrokoloběžce kvůli nerovnosti havaroval.

„Rychlost jezdce nemusela být vůbec vysoká. Přesto se při pádu velmi vážně poranil v obličeji,“ potvrdila jihočeská policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Nehoda koloběžkáře se stala podél ulice Zborovská v Písku.

Muž padl obličejem na řidítka, která zůstala zakrvácená. Kvůli velmi vážným poraněním musel být hospitalizován. Důležitou roli sehrál svědek, který dopravní nehodu oznámil a zraněnému pomohl.

Podobných nehod s různě závažnými následky přibývá, úměrně s počtem koloběžek ve městech. Ta také pravidla pro jejich provoz. Někde chtějí zavádět povinné přilby či zakázat sluchátka, jinde uvažují o pokutách.

„Pro bezpečnost jezdců jsou důležité odpovídající ochranné pomůcky. Doporučujeme zejména používání kvalitní helmy. Vzhledem k častým poraněním obličeje je vhodná integrální přilba,“ radí policejní mluvčí Čuřínová Ingrišová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz