ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Cizinec v Horní Plané údajně střílel z pistole, zadržela ho zásahovka

  • 7
Policisté prověřují incident v Horní Plané na Českokrumlovsku, kde německy mluvící cizinec údajně ohrožoval lidi pistolí a střílel do vzduchu. Zásahová jednotka ho zadržela v karavanu, kde přebývá. Zbraň u něj nenašla.

Cizinec se pohyboval po Horní Plané v neděli kolem půl třetí ráno. Podle prvotních informací tam ohrožoval několik lidí a několikrát vystřelil do vzduchu.

„Policisté tuto informaci přijali na lince 158 a ihned na místo vyrazilo několik hlídek. Zjistily, že muž v tmavém oblečení vysoký asi 180 centimetrů vystřelil z pistole před bowlingem a pak pistolí ohrožoval skupinu mužů na sídlišti,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Agresor pak odešel směrem k vlakovému nádraží. Policisté ho následně vypátrali v karavanu, kde přebýval.

Samotný zákrok poté provedli příslušníci jihočeské zásahové jednotky a muže zadrželi. Vše se obešlo bez zranění. Pistoli muž při svém pohybu městem nejspíš zahodil nebo ztratil.

„Zadržený cizinec byl umístěn do cely a policisté pátrají po jeho zbrani. V této souvislosti přivítají jakékoliv informace od občanů k tomuto případu či k nálezu zbraně na lince 158,“ doplnil Matzner.


Témata: Jihočeský kraj