Inspektoři veterinární správy maso z dodávky znehodnotili barvou.

Inspektoři veterinární správy maso z dodávky znehodnotili barvou. | foto: Státní veterinární správa

Cizinec převážel maso pochybného původu v dodávce bez chladicího zařízení

  • 8
Dodávku plnou masa převáženého v nevyhovujících podmínkách odhalili v Blatné na Strakonicku inspektoři Státní veterinární správy ve spolupráci s tamním celním úřadem. Vůz patří cizinci, který nepředložil doklady o původu přepravovaných produktů.

Cizinec, který žije v Blatné, vezl téměř 250 kilogramů masa v dodávce bez chladicího zařízení. V nákladovém prostoru měl drůbež, vepřové i hovězí.

Ložná plocha dodávky, kde cizinec vezl v nevyhovujících podmínkách téměř 250 kilogramů masa.

„Na ložné ploše auta bylo téměř čtyřicet nedostatečně uzavřených plastových pytlů a v nich opracovaná drůbež o celkové váze 228 kilogramů,“ popsal mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.

Drůbež byla bez peří, s hlavou a běháky. Většina kusů byla silně vyhublá.

Ve vozidle se nacházela také přepravka s 15 kilogramy nebaleného hovězího a vepřového masa.

Nákladový prostor byl silně znečištěný a částečně poškozený. Přepravce na vyžádání nepředložil doklady o původu přepravovaných živočišných produktů. 

„Vzhledem ke všem popsaným porušením veterinární inspektoři na místě rozhodli o neškodném odstranění všech přepravovaných živočišných produktů, které na místě znehodnotili obarvením. Ve správním řízení přepravci hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun,“ doplnil Vorlíček. Obvykle ale SVS ukládá sankce o několik řádů nižší.