Diskuze

Cisterciákům náleží pozemky z církevních restitucí, rozhodl Ústavní soud

Cisterciácké opatství Vyšší Brod má nárok na pozemky na katastru obcí Vyšší Brod a Frymburk na Českokrumlovsku o rozloze zhruba 2000 hektarů. Získalo je zpět v církevních restitucích už v letech 2016 až 2018, ale Lesy ČR podaly soubor žalob. Ty ale teď definitivně smetl Ústavní soud.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

teď ještě zrušit Lex Schwarzenberg. to byl také pěkný podraz

3 1
možnosti

Spravedlivé rozhodnutí Ústavního soudu. R^

10 0
možnosti

J56a39n 25P78u24l65e57c

12. 1. 2022 15:57

Církvím žádný majetek nepatří, proč? Protože majetek získaly podvodem, buď si je nakradly, nebo majetek dostaly darem, ale ten dar byl založen na podvodu jménem náboženství. Zloději, který důvěřivé babičce nalže, že je její příbuzný a ona mu dá peníze, jeho lup přece taky nenecháme.

Každá církev a náboženský směr má vlastního boha/bohy, svaté knihy a spisy, vlastní příběh o stvoření světa, což samo o sobě dokazuje, že je náboženství jeden velký podvod, protože přece není možné, aby měl pravdu každý. Lidstvo je jen jedno a pravdivá tedy může být pouze jedna verze o stvoření světa a lidstva. Samotná existence vícero náboženství dokazuje nereálnost jakéhokoliv z nich.

Buď si tedy pojďme určit, který bůh z těch všech bohů ve které lidstvo věří opravdu existuje a té církvi, která v něj věří, majetek vraťme, nebo majetky nedat žádné, protože by se v drtivé většině případů dostal do ruky podvodníkům.

1 14
možnosti

Takže tím chcete říct, že nikdo církvi nemůže darovat majetek ani kdyby chtěl?

Co dary jiným subjektům neziskovkám, politickým stranám či spolkům to není podvod?

5 0
možnosti
Foto

Alespoň že ten ústavní soud není v područí bolševiků a neomarxistů.

9 2
možnosti

Takže podle Vašeho názoru stačí konstatovat, že Benešovy dekrety byly uplatněny účelově a v tu chvíli přestávají platit?

1 1
možnosti